NYE DOMMERE: (F.v.) Marion Ravn, Gunnar Greve Pettersen, Bertine Zetlitz og Hans Erik Dyvik Husby fra deltakercampen på Lillestrøm onsdag. FOTO: ROY DARVIK/TV 2

TV 2 gir seerne «Idol»-sjokk

(VG Nett) «Idol» gjør comeback med et brak. TV 2 viser alle åtte auditionsendingene i løpet av elleve dager.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Den første sendingen i høstens «Idol» er tirsdag 30. august. Elleve dager senere vil alle sendingene som har gått i opptak være ferdig, og kanalen kan starte med direktesendinger.

Pressekontakt Bjarne Laastad i TV 2 sier til VG at det er to årsaker til den massive starten: De vil hekte folk tidlig på og raskt begynne å sende live.

- Det skal ikke gå folk hus forbi at «Idol» er i gang, sier han.

Ingen «wildcard»

Dommerne har sendt 130 deltagere videre fra auditionrundene, og disse skal ned til 40 semifinalister. Arbeidet med å sile ut deltagerne foregår i disse dager, men er stengt for pressen.

Allerede fredag 16. september er det klart for første semifinale, direkte fra Chateau Neuf i Oslo. Deretter går det slag i slag, med semifinaler og finalerunder, fram til finalen 16. desember.

Som tidligere stemmer TV-seerne to artister videre til finalen, noe som gir ti finalister totalt. Ifølge TV 2s oversikt er det ikke lagt inn muligheter for at dommerne selv kan sende deltagere til finalen, slik vi har sett i tidligere sesonger.

Laastad tar imidlertid et lite forbehold.

- Alt er ikke 100 prosent spikret, så jeg vil ikke utelukke at det kan skje, sier han.

Nye dommere

Bortsett fra åpningen er høstens «Idol»-sendinger i stor grad lagt opp som tidligere år.

Siste gang «Idol» gikk i Norge var i 2007, da Glenn Lyse stakk av med seieren. Da hadde programmet gått i fem år på rad siden Kurt Nilsens triumf i 2003.

Guri Solberg og Ivar Christian «Ravi» Johansen er programledere, mens dommerpanelet består av Bertine Zetlitz, Marion Ravn, Hans Erik Dyvik Husby og Gunnar Greve Pettersen.

Les flere saker på vg.no/rampelys .

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder