KVELDENS HEDERSGJEST: Eva Weel Skram. Foto: TV2
KVELDENS HEDERSGJEST: Eva Weel Skram. Foto: TV2 Foto: ,

VG anmelder «Hver gang vi møtes» – låt for låt

TV

Hun er den ferskeste mammaen i «Hver gang vi møtes» til nå; i kveld ble Eva Weel Skram hyllet.

Publisert: Oppdatert: 06.02.16 22:04

Eva Weel Skram (30) fra Sogndal ble først kjent via «Idol» 2005. Drøye ti år senere er hun klar for å hylles på TV2, for det hun har fått til som artist siden da.

Fikk du med deg? «Hver gang vi møtes»-deltager valgte bort fylla

I 2008 giftet hun seg med gitarist og låtskriver Thomas Stenersen. Da hadde paret allerede operert i to år som popduoen Eva & The Heartmaker.

De har fire album å vise til så langt; tre av dem – og tre singler – har funnet veien til VG-lista.

Nylig kom paret opp med de nok anser som sin beste utgivelse til nå.

Les også: Fikk barn fem dager før sesongstart

VGs musikkanmelder Stein Østbø har vurdert kveldens coverversjoner.

Admiral P – «Joanna»

For en gangs skyld synger admiralen mer enn han toaster – det kan han trygt fortsette med. Igjen klarer han å vektlegge positiviteten på en helt naturlig måte. Dette er en av Eva & The Heartmakers aller fineste låter, men den kler utvilsomt også gyngende, glad reggae. Kosestemning fra første stund i kveld!

Wenche Myhre – «Gone In A Flash»

Wenche starter litt stivt, men blir kjapt discodronning med autoritet både i blikk, holdning og tolkning. Hun kunne kanskje lagt ytterligere trøkk i vokalen, slik det er i resten av uttrykket, men dette er en både modig og morsom versjon. Og det pirrer absolutt tilstrekkelig i dansefoten av innsatsen hennes.

Henning Kvitnes – «Signals»

Man blir nesten nostalgisk når Henning går tilbake til tidlig i karrieren, da heartlandrocken lå hjertet hans aller nærmest. Han er en ener som rolig trubadur, men du verden så gøy å ha ham på plass igjen også i rock’n'roll-fotsporene til Springsteen, Petty og Mellencamp. Her blir vi for alvor minnet på allsidigheten hans.

Unni Wilhelmsen – «Told You»

Oslos Dolly Parton skuffer ikke. Unni hater fiksfakserier og kler denne låta naken inn til beinet – eller inn til melodien, om du vil. Og den er i utgangspunktet sterk. I dette tilfellet oppdager vi faktisk i Unnis versjon hvor sterk den er. Det ørlille country-elementet er dessuten en helt riktig farvelegging av den. Suverent!

Ravi – «Calling You»

Sesongens gjøgler kan også være seriøs. Her lager han en nydelig, melankolsk pianoballade med en så enkel, men fin tekst som bare Ravi kan skrive. Denne versjonen kommer til å gå rett inn i flere hjerter enn hos jentene rundt bordet. De sliter forresten seriøst med tårene her, hvilket er forståelig.

Jørn Hoel – «Superhero»

Jørn har ikke bare grus i stemmen i kveld, han har et helt pukkverk. En seig rhythm’n blues-versjon som lener seg hardt mot Joe Cockers «You Can Leave Your Hat On». Jørn blir dessverre statist i sitt eget show når han trikser frem overraskelsen: Evas ektemann. Hans gitarsolo setter fyr på hele låten, men det skulle jo liksom være Jørn i fokus her da.

Her kan du lese mer om