PROGRAMLEDER: Atle Antonsen i «Kongen befaler»-stolen i 2021.

Atle Antonsen tilbake til «Kongen befaler»

Atle Antonsen (53) blir igjen programleder for «Kongen befaler», etter hendelsen på Bar Boca i fjor.

Publisert:

Det bekrefter kommunikasjonsdirektør i Warner Bros. Discovery, Hanne McBride.

– På generelt grunnlag er vi ikke tilhengere av å kansellere innhold. Vi er heller ikke tilhengere av å kansellere personer fra TV-skjermen og offentligheten. Det skal være rom for tilgivelse av folk som har begått feil og bedt om unnskyldning, sier McBride om at Antonsen kommer tilbake som programleder i «Kongen befaler» fra høsten av.

– Samtidig er publikums tillit avgjørende for opplevelsen av det de blir servert, og det er kanskje det viktigste hensynet vi som kringkaster må ta.

I november 2022 ble det kjent at Sumaya Jirde Ali anmeldte Atle Antonsen for hatefulle ytringer. Saken ble henlagt av statsadvokaten, så påklaget, og til slutt henlagt av riksadvokaten.

Kort tid etter hendelsen ble kjent, ba han om fritak fra radioprogrammet «Misjonen» på P4. Samtidig ble det også kjent at han trakk seg fra «Kongen befaler» på Discovery.

– Atle Antonsen har bedt om unnskyldning. Han har uttrykt stor empati med Sumaya Jirde Ali, og han er svært lei seg for den hetsen hun er blitt utsatt for som følge av denne saken, sier McBride, og fortsetter:

– Vi tror på Atle, når han angrer på fremferden sin, og vi vet han er en mann med et hjerte og et verdisett som er forenlig med våre verdier. 

VG har kontaktet Atle Antonsen for en kommentar.

I januar var Antonsen tilbake som programleder i P4s «Misjonen» med Johan Golden.

– Jeg har jo skammet meg da, noe voldsomt selvfølgelig, jeg har kjent på skam og skyldfølelse og selvforakt, sa han i programmet.

Komiker og programleder Bård Ylvisåker har erstattet Antonsen som programleder i «Kongen befaler», men neste sesong er altså Antonsen tilbake i rollen som «konge».

– Nå satser vi på å lage en knakende god høstsesong av «Kongen befaler», og maner samtidig til saklighet og omtanke for alle, sier McBride.

– Vi vil også samtidig benytte anledningen til å takke Bård Ylvisåker for en strålende jobb i inneværende sesong. Han ble informert om beslutningen om Atles retur for flere uker siden, og vi ønsker ham og Vegard lykke til i TV 2.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no