POPULÆR SYKEHUSSERIE: «Grey’s Anatomy» med hovedrollen Meredith Grey (Ellen Pompeo) har rullet på TV-skjermene siden 2005. Gjennom årene har flere av rollebesetningen forlatt serien. Foto: Bob D'Amico / American Broadcasting Companies,

Ny sesong av «Grey’s Anatomy» viser coronapandemien

Det populære legedramaet søker stadig medisinske problemstillinger fra leger verden over, og den 17. sesongen av serien preges av det høyst aktuelle coronaviruset.

 • Benedicte Bratås

Artikkelen er over 61 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

Med coronapandemien som fortsatt berører millioner av mennesker over hele verden, har skaperne av TV-serien «Grey’s Anatomy» bestemt at de vil vie neste sesongen til å fortelle historier om helsepersonell i frontlinjen av coronaviruset, skriver Buzzfeed.

Det var under en prat med Entertainment Weekly at produsent Krista Vernoff røpte hvordan det jobbes med historielinjer rundt coronaviruset til den 17. sesongen av serien.

– Det er umulig for oss å være en langvarig sykehusserie og ikke gjøre noe på den største medisinske historien i vår levetid, sier Vernoff.

Inspirert av ekte leger

Før hver sesong møter seriens manusforfattere med ekte leger som forteller om sine opplever. Vanligvis inkluderer dette mange bisarre og morsomme historier.

Siden oppstarten i 2005 har TV-serien vist frem flere medisinske problemstillinger basert på ekte medisinske tilfeller. Serien har også hatt sin del av drama, med både blant annet skytedrama og flystyrt.

Ettersom årene har gått har også flere av skuespillerne forlatt serien. Senest i januar ble det klart at nok en av stjernene skulle forlate den prisvinnende serien.

I Norge sendes serien på TV 2 og TV 2 Sumo. I mars fikk den pågående sesongen av serien en brå slutt på grunn av coronaviruset.

les også

«Grey’s Anatomy»-stjerne spilte inn dødfødsel rett før hun fødte prematur datter

Følg coronasituasjonen i Norge og resten av verden i VGs oversikt her.

«Grey’s»-produsent Krista Vernoff sier til Entertainment Weekly at dette årets møter med leger har føltes som terapi.

– Vi er blant de første som legene snakker med om denne type opplevelser. De er i sjokk og beskriver det som krig, en krig de ikke ble trent for.

– Jeg føler at TV-serien har en mulighet og ansvar for å fortelle noen av de historiene, sier Vernoff.

les også

Tom Cruise i telefonsamtale med Abid Raja: Vil til Norge og filme i slutten av august

Særlig én av TV-legene er rustet

Hvordan legene i «Grey’s Anatomy» vil takle pandemien er foreløpig ikke kjent. Men Vernoff røper at særlig karakteren Owen Hunt vil være ekstrem nyttig.

Det er skuespiller Kevin McKidd som spiller Owen Hunt, som ble introdusert i sesong fem. Rollefiguren Owen Hunts bakgrunnshistorie er sentral i serien, med hans erfaring som traumekirurg som tjenestegjorde i krigsherjede Irak.

– Han er faktisk trent for dette på en måte som de andre doktorene ikke er, sier produsent Vernoff om «Owen Hunt».

Saken fortsetter under videoen

Den siste tiden har deler av underholdningsbransjen begynt å komme seg på beina etter coronautbruddet. Blant annet er filmingen av «Jurrasic World» i gang etter coronautbruddet. Sesong 17 av «Grey’s Anatomy» har ennå ikke startet å filme, opplyser produsenten.

Manusforfatterne jobber nå hardt med å finne ut hvordan de skal bringe virkelighetens pandemi til det fiktive sykehuset Grey Sloan, samtidig som de beholder humoren og romantikken som serien er kjent for.

Mer om

 1. Coronaviruset internasjonalt
 2. BuzzFeed
 3. TV-serier
 4. Coronaviruset
 5. TV 2 Sumo

Flere artikler

 1. Ellen Pompeo om «Grey’s Anatomy»: – Tok et valg om å tjene penger

 2. Ellen Pompeo dediserer «Grey’s Anatomy»-sesongen til alle døde helsearbeidere

 3. «Game of Thrones»-skaperne lager ny Netflix-serie

 4. Exit-innspilling: Nye smittevern-regler reddet sexscenene

 5. Zendaya: Endret seg etter «Euphoria»-rolle

Fra andre aviser

 1. Familiemiddag hos Selena Gomez og filmer som ligner Zoom-møter. Nå kommer korona-TV.

  Aftenposten
 2. Corona: Flere land strammer grepet

  Aftenposten
 3. «Netflix-effekten» puster liv i gamle serier

  Aftenposten
 4. Vi er psykologer og livskvalitetsforskere. Hva kan vi si om livet i Norge etter koronaen?

  Aftenposten
 5. Han har gjort research siden 1976 og «forutså» pandemien. Men én ting ved koronasituasjonen overrasker forfatteren.

  Aftenposten
 6. Legemiddelverket advarer mot Vollviks munnbind

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no