Sjekk «Idol»-finalistenes musikkvideoer!: «Idol»-Jesper synger om kjærlighet i musikkvideo

VG anmelder låteneTil kveldens «Idol»-sending har de fem finalistene laget egne låter og musikkvideoer, og VG har trillet terningen.

  • Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Fredagens tema i den syvende finalerunden av «Idol» er «min første hit», og alle gir i dag ut sin første singel, med tilhørende musikkvideo.

17 år gamle Jesper Jenset fra Molde er allerede blitt en pikenes Jens, og i «Call Me Yours» synger han om kjærlighet, og det å bare kaste seg ut i det når du har muligheten.

– Det handler om en gutt og en jente som er litt usikre på hva de er - venner eller kjærester, forteller Jenset til VG.

Musikkvideo in the making 🙉Med «Idol»-deltakelsen følger en del oppmerksomhet fra jentene, og han har nå over 20.000 følgere på Instagram.

– Ja, det blir vel sånn når man er på TV. Jeg har fått en del meldinger på Facebook, og i sosiale medier, sier han.

Kommentarer som «Wow, perfekt», «Elsker deg, du er best» og «Du er så sykt kjekk» ligger under nesten hvert eneste bilde Jenset deler, men selv om prospektene er mange har han ikke funnet drømmedama.

– Nei, ikke ennå, ler han.

«Idol»-dommer Tone Damli mener at Jenset har noe Norge mangler, og at han kan bli Norges svar på Justin Bieber. Det ser Jenset på som et stort kompliment.

– Det er jo kjekt å bli sammenlignet med ham. Han er en dyktig og flink musiker, sier han.

Den nye singelen ligger i samme sjanger som Bieber, og det er denne typen musikk han ønsker å lage.

– Det er en bra sjanger som appellerer til mange, og som når ut til både unge og eldre. Og så er det en fengende låt.

Jenset er en av de siste fem som står igjen på scenen på Chateau Neuf, og det er stort for 17-åringen.

– Det føles som om jeg har vunnet allerede. Jeg er blant de topp fem, så alt fra nå av er bare en bonus!

Her er musikkvideoene til «Idol»-finalistene, med anmeldelser av VGs musikkjournalist Thomas Talseth:

Chinook Lamers - «Go Home»

VG:s terninger viser 4 prikker

De gjenværende finalistenes mest særpregede stemme har fått en seig elektropoplåt viklet rundt seg. Søt og sensuell, og kledelig strippet; Chinooks skarpe vokal tjener på å få boltre seg. Originalt er det ikke, strengt tatt er det Sundfør med sukker, noe den vinterlige videoen understreker.Jørn Trollebø Kvalheim - «Collide»

VG:s terninger viser 1 prikker

«Idol»-rock på sitt verste, fullt på høyde med Kjartan Salvesens «Standing Tall» og Glenn Lyses «Days Go By». Teksten er så floskelstappet at det på sett og vis imponerer. Musikken høres ut som om den er spilt inn med luftgitar på et luftslott. Videoen er en grei mimeøvelse, men kan selvsagt ikke redde dette.Jesper Jenset - «Call Me Yours»

VG:s terninger viser 3 prikker

17-åringen er det mest opplagte boybandemnet i år, og det har man tatt konsekvensen av. Florlett pop som snakker både Bieber- og 1D-språk. Teksten er så servil at man får lyst til å be gutten ta seg sammen. I puppy love-videoen viser han betydelig begavelse for smisk. Kynisk, men vellaget.Anniken Høve - «Take The Stage»

VG:s terninger viser 4 prikker

«Idol»-rock på sitt beste, om det ikke hadde vært for overveldende klisjébruk i teksten. Anniken har vært en god «classic rock»-ambassadør, og dette rufsete, riffsterke stadionfrieriet kler henne suverent. Genuint tøff låt, barskt fremført. Synd at den bare handler om å, vel, være med i «Idol».Ingvar Olsen - «Another Tonight»

VG:s terninger viser 4 prikker

Foreldrene til «Idol»- målgruppen trenger litt boybandmusikk, de også, og Ingvar leverer varene. Han fremstår som en norsk Ronan Keating – og det er ment som ros, altså. Smektende romantisk P4-pop, med en sort/hvit-video dynket i retrotristesse. Smakfullt både for øyne og ører.Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder