Anne Beate skadet i dramatisk «Farmen»-ulykke

Lappet sammen på sykehus ** Husker ingenting av ulykken ** Sliter med ettervirkningene

Anne Beate Rye Teigen (45) ble i all hast kjørt til sykehuset blodig og forslått etter en ulykke på «Farmen». Fortsatt kjenner hun på ettervirkningene.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I kveldens episode av «Farmen» får seerne se ulykken som sjokkerte alle deltagerne på gården. Idet Anne Beate leder hesten inn i stallen bråsnur den i den trange gangen, løper henne ned og stormer ut.

45-åringen blir liggende tilsynelatende livløs og forslått i noen sekunder, før Daria Druzd får kontakt med henne.

- Jeg husker at jeg gikk inn i stallen med hesten. Og jeg merket at føllet ikke kom etter. Derfor snudde jeg meg for å få henne ut så fort som mulig, men det klarte hun jo veldig godt selv, sier Anne Beate til VG.

SE BILDER FRA ULYKKEN HER

Hun husker det var trangt, men så er det svart. Helt til hun hører stemmen til Daria Druzd over seg.

- Jeg mente jeg hadde svart med en gang, men jeg må ha vært borte en liten stund.

Deretter blir hun fraktet fra stallen inn til huset av deltagerne, mens de venter på ambulansen.

ULYKKE: Både ambulanse og norsk luftambulanse måtte bistå da en farmendeltaker ble hardt skadet under innspilling, skrev VG om ulykken da den skjedde 19. september. Foto: FAKSIMILE


- Jeg husker ikke at jeg hadde vondt i det hele tatt, jeg var bare fryktelig svimmel. Det gikk rundt som en karusell. Det var skikkelig ekkelt, men jeg husker ingen smerter i det hele tatt. Jeg husker ikke hvem som bandasjerte meg eller hvem som hjalp meg inn. Jeg husker jeg kjente at jeg ikke klarte mer da vi var kommet halvveis inn, og da var jeg nok også borte et halvt sekund, sier hun.

Lappet sammen

Deretter husker hun at hun frøs og at Daria og Mari tullet henne inn i ullpledd. Da ambulansepersonellet kom ble hun hastet til Sørlandet sykehus.

- Jeg fikk en sånn krage i ambulansen, og da jeg kom til sykehuset var det seks til åtte personer som jobbet rundt meg, sjekket hele kroppen, klippet opp klærne og sydde sting i hodet, inni munnen og på haken. Rett nedenfor leppen hadde jeg et hull som gikk gjennom, antagelig sprukket opp av hestens hov. Jeg følte meg så godt ivaretatt. Det var en opplevelse bare å se hvor velfungerende et sånt mottak kan være.

Hun sier det var en påkjenning å se opptakene.

- De fikk jo beskjed hjemme og var dritredde, og nå satt jeg her og så det. Jeg satt og gråt, rett og slett. Å se den fortvilelsen i øynene på de andre deltagerne som ikke visste hvordan det skulle gå. Og ambulansen som var der, jeg skjønner at det ikke var noe morsomt.

Ikke redd

Selv kjente hun imidlertid ikke på noe frykt underveis.

- Jeg var ikke redd i det hele tatt, jeg var irritert. Irritert fordi jeg ikke hadde tid til at det skulle skje, vi hadde fått et ukesoppdrag som jeg hadde gledet meg sånn til. Jeg ville tilbake så fort som mulig.

I tre døgn lå hun på sykehus etter hendelsen.

- Jeg fikk god mat, dusjet og greier. Sånn sett hadde jeg det helt supert. Men jeg hadde det vondt, var veldig mye svimmel. Det første døgnet kastet jeg opp bare jeg snudde på hodet, jeg hadde jo fått en kjempehjernerystelse.

På spørsmål til TV 2 om Anne Beate Rye Teigen kommer tilbake på «Farmen» etter ulykken svarer kanalen kryptisk.

- Seerne må vente og se, sier informasjonsansvarlig Alex Iversen i TV 2.

Fortsatt ikke frisk

- Hvor lenge var det sånn?

- Jeg er fortsatt ikke bra. Jeg er fremdeles svimmel og er ikke i full jobb. Jeg har fått krystallsyke, krystaller inni øregangen som er løsnet. Derfor blir jeg svimmel når jeg beveger meg og får vondt i hodet om jeg blir sliten, sier melkebonden.

Den aktive jobben klarer hun fortsatt ikke å gjøre selv. Derfor må hun ha hjelp, og ta det med ro i hverdagen.

- I går kveld besøkte jeg en venninne, og da er jeg sliten i dag og har ikke fått gjort noe. Jeg får gjort en del arbeid, men jeg er mer asosial. Jeg orker ikke være så mye med folk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder