Ingrid Gjessing Linhave (og Kåre Magnus Bergh) er klare for ny lørdagssatsning på NRK: Big Bang. FOTO: FRODE HANSEN/VG Foto:Frode Hansen,VG

Ingrid Gjessing Linhave forlater «Nytt på nytt»

MARIENLYST (VG) Etter kun ett og et halvt år i «Nytt på Nytt» takker Ingrid Gjessing Linhave (37) for seg.

  • Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Det ramlet i høst inn et tilbud om å lage et program med Kåre Magnus Bergh. Så da måtte jeg velge mellom «Nytt på nytt» eller å jobbe med ham. Det var et luksusdilemma som likevel gjorde vondt i magen, men jeg valgte Kåre Magnus fremfor Jon og Knut, sier en blid Ingrid Gjessing Linhave til VG.

Dette blir tredje gangen siden 1999 at en kvinnelig paneldeltaker takker for seg i NRKs flaggskip «Nytt på nytt». I panelet har Jon Almaas og Knut Nærum vært fast inventar siden programmet hadde premiere, men kvinnene har ikke holdt ut like lenge.

Almaas og Nærum gjennom 16 år

De første syv årene var Anne-Kat. Hærland fast paneldeltaker, før hun takket for seg og Linn Skåber tok over. Høsten 2013 takket også Skåber for seg etter seks år i panelet. Den gang sa Almaas at de hadde vent seg til å være en «utklekkingsantalt for blondiner».

Og nå skjer det igjen. Etter ett og et halvt år i panelet takker Ingrid Gjessing Linhave for seg. Gjessing Linhave tror at Nærum og Almaas liker rutiner, og at det er derfor de har sittet støtt i 16 år.

– De liker rutiner, det har jeg merket. Jon har med samme type matpakke hver torsdag, salami, gulost, brunost og appelsinjuice. Men hovedgrunnen til at de har vært her i 16 år er nok at de er perfekte der de er. De gjør jo en fantastisk jobb, synes jeg! Men jeg vet ikke hvorfor vi damene har hatt så dårlig kondis i forhold til dem, sier hun til VG.

Hvem som tar over for 37-åringen i «Nytt på nytt»-trioen er foreløpig hemmelig.

KOLLEGER: Fra og med fredag er det Kåre Magnus Bergh som får gleden av å jobbe med Ingrid Gjessing Linhave. Foto:Frode Hansen,VG

Wirkola-vane

Denne ukens episode av NRK-programmet blir hennes siste, men hun forsvinner ikke fra skjermen. Sammen med Melodi Grand Prix-programleder Kåre Magnus Berg (36) relanserer de NRK-programmet som underholdt nordmenn i 2010 og 2011: «Big Bang», som den gang ble ledet av Dagfinn Lyngbø og Anne-Kat. Hærland.

– Nå skal vi ta over et program som har gått tidligere, og det er litt farlig fordi det gikk så bra sist, sier Bergh før Gjessing Linhave fortsetter:

– Men det har blitt min vane å fylle skoene til tidligere «Nytt på nytt»-paneldeltakere. Så det der å hoppe etter Wirkola-greiene er blitt en vane for meg.

OM DEBUTEN: – Jeg har en vits jeg er veldig fornøyd med

I programmet skal et ekspertpanel forsøke å besvare humorduoens mange spørsmål.

– Vi er jo sånne folk som aldri har svaret på noe. Vi går bare rundt og lurer, så derfor synes vi at dette konseptet passet oss fint.

I programmet lurer de blant annet på hva som er verst av å miste synet eller miste hørselen. De tester også ut om dyr kan føle empati ved å se om de gjesper når mennesker gjesper.

GJESP: Her tester Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus Bergh en tapirs empatievne ved å gjespe mot ham. Foto:,Rubicon TV/NRK

Sy seg selv?

En av de mest minneverdige øyblikkene fra første runde av programmet var når Dagfinn Lyngbø gjennomgikk en fødsel ved hjelp av elektroder festet til magemusklene. Noen reprise av den episoden vil du ikke få se når programmet relanseres, men morsomt blir det.

– Den er dessverre tatt, men vi leter fortsatt etter den vonde, fysiske opplevelsen. I det siste har vi vært inne på tanken om «Hvor mye kan man fikse selv før man må til legen?» For eksempel sy et sår.. Den typen ting, sier Bergh før Gjessing Linhave legger til.

– Ja, vi får se om vi får til å sy oss selv. Slik Sylvester Stallone gjør i Rambo.

Hva navnet på programmet blir er enda usikkert, men humorduoen har tenkt på det.

– Det er kanskje første gangen vi skal ha navnet vårt på noe, og det synes vi er ganske rart. Og så har vi feil navn. Gjessing Linhave og Bergh - det er bare tidenes dølleste rørleggerbutikk. Kanskje blir det Big Bang, eller så blir det kanksje Big Bang med Gjessing og Bergh, men det synes vi også høres rart ut. Det høres ut som en butikk som selger truger, sier Gjessing Linhave før Bergh legger til:

– Ja, truger, men så har vi en liten knappeavdeling også.

Paneldeltakerne er de samme som tidligere, med et unntak: fysiker og rosablogger Sunniva Rose er også med. Resten av panelet består av Marlen Ferrer (historiker), Tian Sørhaug (sosialantropolog), Stig Johannesen (lege) og Dag Hessen (biolog).

DØV LEDER BLIND: I programmet skal programlederne forsøke å finne ut hva det er som er verst: Å miste hørselen, eller synet? Foto:,Rubicon TV/NRK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder