FORSVANT FRA SERIEN: Monica Hjelle som Margareth i sesing én av «Kampen for tilværelsen».

FORSVANT FRA SERIEN: Monica Hjelle som Margareth i sesing én av «Kampen for tilværelsen». Foto:,NRK

Spilte inn 16 episoder av «Kampen for tilværelsen» - ble klippet ut av 8

Skuespiller Monica Hjelle er helt klippet ut av serien når andre
sesong av «Kampen for tilværelsen» starter i kveld.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Første sesong av NRK-dramaserien fikk blandet mottakelse og stor variasjon i seertallene. På tre episoder ble antall seere halvert til 250.000. Snittallet endte på 450.000. De to sesongene ble spilt inn i ett, og de åtte siste episodene starter onsdag kveld.

Underveis er det tydeligvis gjort endringer, for scenene med Monica Hjelle, er helt klippet bort fra siste sesong, melder Fredriksstad Blad.

– Det er sånt som skjer i vår bransje. Jeg har ikke noe å utsette på NRK. Men det er klart at alle skuespillere som mener de har gjort en god jobb, ønsker å bli eksponert for et publikum. Men jeg og flere andre kommer overhodet ikke på skjermen i denne sesongen av en ganske annerledes serie fra NRKs side, sier skuespilleren til avisen.

I SERIEN: Margareth og Odd-Einar Loe (Monica Hjelle og Nils Jørgen Kaalstad) var lykkelige og veldig glade i hverandre i starten av serien. Så begynner de å slanke seg, og ble mindre lykkelige. Foto:,NRK

Produsent i NRK Dama, Elisabeth Tangen, bekrefter til Fredriksstad Blad at Hjelle er klippet ut.

– Det skyldes at historien her har blitt til underveis. «Kampen for tilværelsen» hadde et stort persongalleri og mange spor å følge. I denne sesong to har vi valgt å følge den polske lingvisten i jakten på å finne sin far. Det har avtegnet seg som et «hovedspor», sier hun og understreker at det ikke er uvanlig i film- og TV-bransjen.

Hjelle spiller Margrethe som er gift med Nils Jørgen Kaalstads rollefigur Odd-Einar. I første sesong ville de gå ned i vekt, blant annet ved å forsøke å kjøpe noen svært dyre sykler. Også Kaalstads rollefigur er klippet ut av sesong to, ifølge Hjelle.

Tar det med et smil

Hun tar likevel det hele med et smil, ifølge avisen:

– Uansett har jeg fått mange nye kontakter og blitt mange gode erfaringer rikere. Og pengene mine har jeg fått uansett, sier skuespilleren.

Hjelle jobbet med innspillingen i et halvt år fram til september i fjor. Første sesong fikk terningkast 5 av VGs anmelder.

Serien handler om den polske lingvisten Tomasz som reiser til Norge for å kreve penger fra sin ukjente, norske far. Letingen fører Tomasz til Ullevål Hageby, der han snubler over en jobb som håndverker. Der kommer han også i kontakt med en bråte kulturkrasjende polakker, samt beboere i hagebyen der brunsnegler er nabolagspatruljens største utfordring.

«Kampen for tilværelsen» har et stort persongalleri, og ikke alle har fått være med i den ferdige andresesongen. Marit Moum Auneer konseptuell regissør og Erlend Loe, Per Schreiner og Bjørn Olaf Johannessen er manusforfattere for serien.

NY SESONG: Slik promoterte NRK sesong én av«Kampen for tilværelsen». Foto:Thomas Ekström,NRK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder