Blir likevel å se på TV-skjermen

FORTSETTER: Tore Strømøy føler at han trenger nye innspill for å fortsette i jobben. Her er han ombord på NRKs sommerbåt MS Sjøkurs i Bergen. Foto: HALLGEIR VÅGENES/ VG

Tore Strømøy slutter i NRK

Den folkekjære programlederen Tore Strømøy (53) forlater NRK for å bli selvstendig næringsdrivende.

Artikkelen er over seks år gammel

Fredag kom meldingen om at 53-åringen slutter i statskanalen. Til VG understreker han at det ikke er noe dramatikk bak avgjørelsen.

- Dette er noe jeg har tenkt på og snakket om lenge. Det er rett og slett noe jeg må gjøre for å få litt frisk luft, inspirasjon og påfyll. Hvis ikke er jeg redd for å bli sittende på et kontor og bli en sur gammel kar, sier Strømøy til VG.

Fortsatt på skjermen

Programlederen mener at denne løsningen vil både han selv og NRK tjene på. Strømøy har nemlig signert en treårskontrakt med NRK og produsentene bak «Tore på sporet».

- Folk vil ikke merke noe forskjell bortsett fra at jeg kanskje kommer til å være enda blidere og mer glad på skjermen.

FIKK GAVER: I 2002 fikk Strømøy mye kritikk på grunn av «Tore på sporet». Likevel fikk av også mye oppmuntrning fra seere - som brev, votter og kaker. Foto: THOR NIELSEN/ VG

Trønderen har til sammen laget åtte sesonger med «Tore på sporet».

- Mediehuset NRK Trøndelag og Tore er enige om en leveranseavtale og Tore blir fortsatt å se på NRK1 med blant annet programmet «Tore på Sporet», sier programsjef for TV, Ida Kvissel til NRK, som ført omtalte nyheten.

Nå ser han frem til å møte nye folk og få en mer variert hverdag.

- Jeg gleder meg til å få nye innspill, det er nesten samme hva det er. Jeg vil møte nye folk og lære nye ting.

- Ville aldri trodd på det jeg sier

Tidligere i år var det full forvirring rundt hvorvidt Strømøy ville sette punktum for «Tore på sporet».

Til Dagbladet opplyste han at han ville gi seg etter årets sesong, men overfor VG kunne han fortelle at man ikke måtte tro på alt han sa.

- Dette er som vanlig siste gangen, men var jeg deg, ville jeg aldri trodd på det jeg sier. For jeg har sagt det samme etter hver eneste runde med «Tore på sporet». Og hver gang har jeg startet opp igjen, skrev Strømøy i en epost og la til: - Hihihi.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder