PARTNERE: Jon Almaas påpeker at det er OL som er stjernen i «OL-kveld»: Det er ikke «Anne og Jon-show». sier han. Noe moro vil de by på likevel. Her på settet i marmorsalen på Sentralen i Oslo. Foto: Trond Solberg, VG

Anne Rimmen: – Det blir OL døgnet rundt

Under OL bruker de minst ti timer daglig på OL-jobb. Jon Almaas har sagt ifra at han ikke stiller opp på noe hjemme, mens Anne Rimmen må få logistikken til å gå opp med operert samboer og aktiv ettåring.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Jon Almaas og Anne Rimmen skal sørge for OL-stemningen

Fra i morgen og femten sendinger fremover sender Anne Rimmen og Jon Almaas direkte OL-show fra Sentralen i Oslo. De halvannen time lange sendingene går på kvelden, men arbeidsdagen starter der klokken 12 – etter noen timer med oppdatering på OL-øvelser.

– Det blir på en måte OL døgnet rundt. Noen øvelser er på natten, ellers er det meste på morgenen og formiddagen. Så møter vi her og har møter, gjennomgang og prøver, forteller Rimmen.

Se VGs oppdaterte OL-guide her.

– Det som er viktig er ikke å være for lenge opp om kvelden. Det vet du, og jeg kommer til å sjekke at du kommer i seng, sier en småstreng Almaas henvendt til kollegaen:

– Etter sending er det ikke hjem og drive på med Ailo til langt på natt! Det er hjem i seng, stå opp i åttetiden, og så begynner OL på TV. Så møtes vi her på jobben klokken 12.

Ailo Gaup er Rimmens samboer. Sammen har de sønnen Ebbe på halvannet år.

les også

Anne Rimmen har blitt mamma

Logistikk-krøll

– Det betyr vel at deres nærmeste må ta en større del av ansvaret hjemme disse dagene?

– Ja, det stemmer, sier Rimmen og småler.

– Vi har en utfordring hjemme hos oss der; Vi har jo en liten sønn, og utfordringen består i at Ailo blir operert i dag, så han får armen i fatle, og da er det ikke så lett å bære en ettåring. Så vi har noen logistikkutfordringer. Men heldigvis har vi besteforeldre som stepper inn og bidrar, sier hun.

RØD LØPER: Ailo Gaup og Anne Rimmen på premieren på «Den 12. mann»i Fredrikstad i desember. Foto: GISLE ODDSTAD, VG

– Jeg har større barn, 13 og 16 år, så de klarer seg selv. Men jeg har sagt at det ikke blir noen «Trines matblogg-smaksfest» nå i tiden fremover. Jeg har sagt ifra at selv om jeg er hjemme, kommer jeg ikke til å bidra med noe hjemme, fastslår Almaas.

les også

Slik blir OL 2018 på TV

Mens deres kolleger Pål Gordon Nilsen og Susanne Wergeland leder «OL i dag» med sportslige oppsummeringer daglig, blir «OL-kveld» mer humorrettet.

les også

Ailo Gaup på sykehus

– Vi skal prøve å gi et OL-show med en underholdningsvinkling. Vi har idrettsinteresserte kjendiser, tidligere utøvere og eksperter som skal sitte her og snakke med oss. Og så har vi TVNorges humorlag med, sier Jon.

Risiko med direkte

Mens Anne er dreven på direktesendinger, har Jon ikke så mye erfaring med sendinger som går rett ut i folks stuer.

les også

VG inngår OL-samarbeid med Discovery

– Jeg har jo ledet Amanda to ganger, og Spellemannprisen, og komiprisen, om jeg må be, påpeker Almaas da VG kommer inn på temaet.

– Har du det? Sier Rimmen.

– Ja, dette var da du løp rundt i kortbukser, kontrer kollegaen, og fortsetter:

– Men det er helt riktig at jeg ikke er så vant til direktesendinger.

Jeg er vant til å bare prate og holde på, og så klipper vi bort alt som ikke funker.

Men det har vi jo ikke muligheten til nå, så nå må man tenke litt nøyere gjennom hva man sier og veie sine ord, samtidig som vi har sagt: Om du får en idé og har lyst til å si det – bare si det.

DIREKTESHOW: Jon Almaas var vert for Amanda-prisen i 2002. Her med Wenche Foss som har delt ut prisen for beste dokumentar til Margreth Olin. Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX

– Ja, det er viktig. Det må det være rom for. Det er en del av sjarmen med direkte også. Om alt skal være helt som planlagt kunne vi like gjerne gjort det to timer før, sier hun.

les også

Dramatisk nedgang i seertallene for Jon Almaas

OL-historie

– Utfordringen blir å passe tiden, for det blir krise på direktesendt om man går over. Og jeg er glad i å smette inn litt, sier Almaas.

Like før har brutt ut i en entusiastisk fortelling om utforrennet i Cortina i 1956, der utøverne kjørte nedover fjellsiden i lærstøvler stroppet fast til skiene. Fem stykker forsvant ut på båre og bare halvparten kom ned i utforrennet. Resten forsvant ut i skauen underveis. Han vil gjerne fortelle om fellesstarten på skøyter i Lake Placid i 32 også …

– Utfordringen blir når Jon setter i gang med dette her, apropos tid. Da klikker innspillingsleder og Jon får ikke med seg noe som helst, for han er inne i sin boble, sier Rimmen smilende.

Han har brukt uker på å dykke i IOCs arkiver og forberede seg på OL-historier.

les også

NRK-kollegene røper: Dette visste du ikke om Jon Almaas

– Ja, jeg har brukt veldig mye tid i forhold til hvor stor plass det får i programmet, for jeg har jo bare en bitte liten sak, «Jons hjørne», hvor jeg får lov til å formidle mitt stoff på to minutter og femogførti sekunder. Problemet blir å formidle dette til dagens unge som er opptatt av skateboard og jojo, sier Almaas tørt og fortsetter:

– TVNorge er livredde for å skremme bort seerne med alt mulig ræl jeg kommer drassende med. Det er mitt ansvar å gjøre dette så spennende som mulig. Men jeg kan love deg at Lake Placid 32 …

Det ender antagelig med at jeg må kutte ned på alt mulig annet når han er ferdig, fastslår Rimmen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder