FIKK PREMIEN: Mandag formiddag, dagen etter at han ble feiret som vinner av «Farmen kjendis», kunne Pål Anders Ullevålseter ta imot en splitter ny bil av merket Kia. Foto: TROND SOLBERG/VG

«Farmen kjendis»: TV 2-kontrakt endret etter fjorårets skatteblemme

Pål Anders Ullevålseter må punge ut for premien i «Farmen kjendis». Denne gangen uten kompensasjon fra TV 2. – En stor utgift for meg, sier han.

Artikkelen er over to år gammel

les også

Pål Anders vant «Farmen kjendis»: Lurte TV-produsentene trill rundt

Søndag kveld kunne Pål Anders Ullevålseter strekke armene i været og juble for seieren i «Farmen kjendis». Dermed vant han en Kia-bil til den nette sum av 450.000 kroner.

– Premien har jeg egentlig ikke tenkt så mye på. Men det er hyggelig å få en bil da, sier en jublende Pål Anders Ullevålseter til VG etter at seieren var et faktum.

– Helt idiotisk

I fjor var det Leif Einar Lothe fra som kunne juble aller høyest i «Farmen kjendis». Men jubelen gikk raskt over til fortvilelse for «Fjorden Cowboys»-kjendisen, da han ble gjort oppmerksom på skattesmellen premien fører med seg.

– Ingen har opplyst meg om det. Det er jo helt idiotisk, sa Lothe da VG i fjor gjorde ham oppmerksom på reglene.

I år som i fjor er premien altså en bil. Og nok en gang må vinneren skatte av gevinsten – en skatt som utgjør oppimot halvparten av bilens verdi.

Men klok av skade har TV 2 i år informert om skatteproblematikken i kontraktene som er inngått med deltagerne.

FIKK SEIERSKYSS: Pål Anders Ullevålseter og kona Mette Solli kunne søndag kveld endelig slippe jubelen løs for «Farmen kjendis»-seier. Feiret gjorde de på denne måten. Foto: Vågenes, Hallgeir

For på Skatteetatens nettsider heter det at «Gevinster og premier som vinnes av kjendiser som deltar i realityprogrammer, konkurranser eller lignende, vil som hovedregel være skattepliktige som lønn eller virksomhetsinntekt».

– Stor utgift

Og for «Farmen kjendis»-vinner Pål Anders Ullevålseters del, blir det fort en dyr affære.

– Jeg må være glad for at jeg vinner denne premien, og kan vel egentlig ikke klage. Men det er klart, det blir jo en stor utgift for meg – fort et par hundre tusen kroner. Jeg får en «billig bil» i hvert fall, sier han til VG.

DYR SEIER: – Det er klart, det blir jo en stor utgift for meg – fort et par hundre tusen kroner, sier Pål Anders Ullevålseter, som fikk denne bilen i premie etter å ha vunnet «Farmen kjendis». Foto: Solberg, Trond

– Det ble litt styr i fjor?

– Ja, men nå står det jo i kontrakten at det må skattes av premien. Jeg visste hva jeg gikk til, så det nytter ikke å klage etterpå da. Sånn jeg skjønte det, fikk de det litt i trynet i fjor siden det ikke sto noe om skatt i kontrakten.

Bladde opp hundretusener

Pål Anders ønsker likevel å beholde bilen. Det har også kona Mette Solli lyst til.

– Men om man må ut med 200.000 kroner, blir det jo dyrt. Med slike utgifter burde TV 2 lagt om og sagt at vinnerne kan donere premien til et veldedig formål. Det blir jo bare tull når man må skatte halve verdien av premien, mener hun.

les også

Lothepus får skattesmell på «Farmen»-premien: – Helt idiotisk

I fjor bladde TV 2 opp flere hundre tusen for at Leif Einar Lothe og «Skal vi danse»-vinner Eilev Bjerkerud skulle slippe å betale for bilpremiene sine. Kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sa da at de ville sørge for at de «ikke fikk en uforutsett økonomisk belastning».

Det skjer ikke i år, ifølge presseansvarlig for «Farmen kjendis» i TV 2, Alex Iversen.

– TV 2 forholder seg til de regler og forordninger som gjelder. Dette står også i kontrakten mellom deltagerne og TV 2, sier Iversen til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder