UTEN JOBB: Roseanne Barr fikk fyken i vår. Her under et TV-intervju med Fox i juli.
UTEN JOBB: Roseanne Barr fikk fyken i vår. Her under et TV-intervju med Fox i juli. Foto: Julie Jacobson / AP

Roseanne Barr rømmer landet når nye «Roseanne» kommer på lufta

TV

Roseanne Barr (65) fikk sparken og «Roseanne»ble lagt på is. I oktober dukker serien opp med nytt navn og ny hovedrolleinnehaver.

Publisert:

Barr kommer ikke til å være blant TV-seerne som får med seg fortsettelsen på familiekomedien. I stedet satser hun på å befinne seg på andre siden av jordkloden når startskuddet går.

Bakgrunn: Mistet jobben, legger seg langflat

Barr sier i et podkast-intervju med Rabbi Shmuley Boteach at hun reiser til Israel når serien starter.

– Jeg har en mulighet til å reise dit for å studere i noen måneder, hos mine favorittlærere. Så det er der jeg kommer til å oppholde meg og bevege meg litt rundt, sier skuespilleren.

– Siden jeg har spart opp noen slanter, er jeg så så heldig at jeg kan dra. Det er min store glede og privilegium å være en jødisk kvinne, legger Barr til.

Skandale

Drøyt tre måneder er gått siden TV-stasjonen ABC tok både Barr og comebackshowet «Roseanne» av lufta etter et rasistisk utspill mot borgerrettsforkjemperen Valerie Jarrett (61).

Mye har skjedd på den tiden. TV-kanalen bestemte raskt å gi serien mer levetid, men uten Barr på rollelisten. Komiserien bytter også navn fra «Roseanne» til «The Conners». Her er det Roseannes datter Darlene Conner, spilt av Sarah Gilbert (43), som står i sentrum.

Til tross for den skandaløse avrundingen på første sesong av nye «Roseanne» i vår, var serien en massiv seersuksess. 18,2 millioner skuelystne samlet seg foran premieren i mars. Den nye sesongen går på lufta i USA 16. oktober.

Originalserien «Roseanne», hvor John Goodman (65) fyller den mannlige hovedrollen, gikk i ni sesonger fra 1988–1997 og ble også vist i Norge. Handlingen dreide seg om familien med tre barn og deres utvidede familie og venner i Lanford, Illinois.

Goodman fortsetter i serien.

Husker du? Sånn så de ut

Barr er ellers kjent fra TV-serier og filmer som «My Name Is Earl», «Shedevil», «The Nanny» og «Masters of a Good Name».

Her kan du lese mer om