RABALDER?: Uti vår Hage-gjengen Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen skal vise programmet i Afrika. Foto: Scanpix

Forventer rabalder i Afrika

Atle, Bård og Harald lover å opptre seriøst og fattet i de politiske debattene som måtte oppstå, når de muslimske fundamentalistene fra «Ut i Vår Hage 2» skal vises frem i Afrika.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

AV TRINE SAUGESTAD HATLEN OG MARTINE VIKE ARNESEN (FOTO)

- Vi tipper at det er noen svært politiske og alvorlige mennesker der, som kommer til å synes at vi er vel harde i vår fremstilling av muslimene.

Denne typen tematikk behandles med langt større forsiktighet i utlandet, forteller Bård Tufte Johansen.

I dag setter komitrioen Antonsen, Eia og Tufte Johansen seg på flyet til Sør-Afrika, og det er episoden «Söta bror, søta systuer» som skal vises frem for den internasjonale tv-bransjen i Johannesburg.

VGTV:Bli med Oslo-losen på guidet tur

I episoden møter publikum blant annet to muslimske fundamentalister bosatt i Norge, og får oppleve deres problemer i forbindelse med arrangering av terroraksjoner og tvangsekteskap.

- Til og med i Sverige synes de vi går litt for langt, presiserer Harald, og forteller at det er varslet debatt med de andre delegatene etter visningen. Da forventer trioen sterke reaksjoner og forhåpentligvis rabalder.

- Kommer dere til å opptre seriøst i debatten?

- Ja, selvfølgelig. Ellers får vi ikke noe ut av det. Vi er alltid seriøse når vi snakker om jobben vår, påstår Harald.

Les også:Hagehumor ga nynorskboom

- Men vi kommer nok til å være raskt ute med å dømme reaksjonene fra den tredje verden nord og ned. De driver jo med barnearbeid, så hvem er de til å kritisere noe som helst?

Og om noen fra Østerrike reagerer, får vi si til dem at de får bruke tiden sin på å lete videre i kjellere og loft i hjemlandet, spøker Bård.

Tuller med tyskere

TV-festivalen de skal på kalles «Inputfestivalen», og er ingen ren kjøpsmesse, men en arena hvor bransjemennesker henter inspirasjon fra det som betegnes som nyskapende TV.

- Hvilke land håper dere plukker opp «Ut i Vår Hage»-inspirasjon?

- Vi har i alle fall ingen ambisjoner om å inspirere Tyskland. Tyskerne begynte jo ikke å smile og le før 25 år etter krigen, og de har en sjokkartet dårlig humor, utbryter Atle, som tidligere har tullet med tyskere med bandet DDR.

- Det blir nok som i Melodi Grand Prix, det er nok Sverige og Danmark som i all vennskapelighet og konfliktskyhet smiler, ler og liker oss, sier Bård.

Les også:Eia: - De gamle tror jeg skal vise rumpa hver gang

At det norske folk har smilt, ledd og likt programmene deres, er sikkert.

Trioen har ingen konkrete planer om en oppfølger, men utelukker det ikke og forteller at de for tiden skriver på bred front, uten at de vet hva materialet ender opp som.

Absolutt morsomst

- Det tok jo fem år fra den første til den andre sesongen. Men det er dette vi synes er absolutt morsomst å jobbe med, så det er slett ikke urealistisk at det blir en trilogi ut av «Ut i Vår Hage», konstaterer Atle.

Før den tid er det «Gullruten» i Bergen, hvor «Ut i Vår Hage» er nominert i kategorien «beste humorprogram». De tre komikerne flyr rett inn fra Afrika til det årlige arrangementet neste helg.

Smått i Norge

- Da ankommer vi Bergen i Nelson Mandela-inspirerte batikkjortler, mens vi klager over hvor smått alt er i Norge, og hvor mye mer Afrika har å by på, forteller Atle.

Men det blir liten tid til å oppleve hva mer Afrika byr på, de tre får nemlig ikke tid til turistvirksomhet under det fem dager lange Afrika-oppholdet.

- Men det er helt greit altså, turistattraksjoner er stort sett veldig oppskrytt, skyter Harald inn.

- Dessuten har vi jo sett det meste på TV. Travel Channel har stort sett laget programmer om det som er verdt å se og besøke rundt om i verden.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder