DROPPES: Håvard Lilleheie får ikke fortsette med «Manshow» på TV 2 Zebra. Foto: Magnar Kirknes
DROPPES: Håvard Lilleheie får ikke fortsette med «Manshow» på TV 2 Zebra. Foto: Magnar Kirknes

Overrasket over «Manshow»-kutt

TV

(VG Nett) Etter to sesonger kuttes nå «Manshow» fra TV 2 Zebras sendeflate. Programleder Håvard Lilleheie er overrasket.

  • Alexander Nyhagen
Publisert:

- Vi følte at vi hadde fått signaler om at det ble enda en sesong, så vi ble litt overrasket da beskjeden kom, sier Lilleheie til VG Nett.

«Manshow» har gått i to sesonger på kanalen, og Lilleheie og medprogramleder Morten Ramm har gjort alt fra å måle peniser til å lage en ny versjon av veldedighets-låten «Venn».

VGTV var med på «Venn»-innspillingen: Se video her!

- Vi var veldig innstilte på å lage en siste sesong, men den nye ledelsen i Zebra valgte å si nei. De vil vel ha en annen profil for kanalen sin, og det er en fair sak, sier Lilleheie.

- Men, som sagt, vi hadde fått positive signaler fra programavdelingen og trodde det ble nok en sesong. Noen må imidlertid ta beslutningene, fortsetter han.

Lilleheie synes det var godt at avslutningsprogrammet ratet over 50.000 seere - et høyt tall på en liten kanal som Zebra.

- Det er godt å avslutte såpass bra, det er nok ikke mange programmer på Zebra som rater over 50.000 langt ut mai - sett bort fra fotballkamper, sier han.

Synkende tall

TV 2 Zebra har ansatt Beathe Daae som ny kanalsjef etter Geir Mikalsen. Hun begynner for fullt i jobben i juni, men sier at det var seertallene som førte til at «Manshow» ble kuttet.

- Tallene har vært synkende hele våren, og det er grunnen til at vi valgte å droppe en sesong til.

- Men på mandag ratet «Manshow» svært bra?

- De hadde veldig gode tall på mandag, ja, så det var en fin avslutning for dem.

Daae tror ikke «Manshow»-redaksjonen hadde fått signaler om at skulle bli en sesong til, men vektlegger at hun egentlig ikke begynner i kanalsjef-jobben før i juni.

Nye prosjekter

- Zebra er en liten kanal og det er et spørsmål om hvor vi skal bruke pengene. Jeg tror ikke det stemmer at de har fått signaler om at det kunne bli en sesong tre, sier hun.

Håvard Lilleheie sier til VG Nett at han nå jobber med nye TV-prosjekter.

- Vi sitter og prøver å finne på ting nå, men det fordrer jo også at noen vil ta en beslutning til vår fordel, sånn er det bare, sier han.