NY TV-ROLLE: Nils Ole Oftebro er klar for krimdramaserien «Svartsjøen».

NY TV-ROLLE: Nils Ole Oftebro er klar for krimdramaserien «Svartsjøen». Foto: Roger Neumann VG

Oftebro fronter skandinavisk krimserie

Nils Ole Oftebro er klar for enda en profilert TV-serierolle
etter suksessen med «Mammon».

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

«Svartsjøen» heter den nye TV-serien som nå er under innspilling for tiden, og er TV3 og Viaplays dramasatsing. Nils Ole Oftebro har en sentral rolle og spiller mot svenske og danske skuespillerkolleger somVictor von Schirach, Filip Berg, Aliette Opheim, Valter Skarsgård, Anna Åström, Sarah-Sofie Boussnina, Mathilde Norholt og Philip Oros.

Det spesielle med serien er at den samler både svenske, danske og norske skuespillere. De andre norske er Odin Waage, som fikk et gjennombrudd med «Øyevitne» i 2015, og Anderz Eide, som blant annet var å se i «Frikjent» og også i «Øyevitne».

Slik beskrives serien i en pressemelding fra Viasat:

«En gruppe unge mennesker med hemmelig drifter og skjulte motiver møter uforklarlige hendelser med dødelig utfall. I Svartsjøen blandes klassisk Agatha Christie-krim med nordisk natur og et ungt skandinavisk cast, hvor en krimgåte må løses».

Handlingen er lagt til Svartsjøen i Sverige hvor en rikmannssønn og kjæresten hans ønsker å starte opp et gammelt skianlegg, 20 år etter at et brutalt mord ble begått der. Hanne, som kjæresten heter ønsker å oppklare mysteriene rundt stedet, samtidig som hun tiltrekkes av norske Jostein, som spilles av Odin Waage.

Nils Ole Oftebro spiller vaktmesteren Erkki, som har vært på stedet i mange år.

Odin Waage filmdebuterte allerede som 13-åring i «Sammen» i 2009. Nå får han sjansen til å vise seg frem for resten av Skandinavia.

LES: Odin er Norges nye filmkomet

– Stemningen er veldig god. Det er gøy å reise ut av Norge og jobbe med både svenske og danske skuespillere, det er fint at man kan samarbeide om å lage tv på tvers av landegrensene. Markedet for å vise serien blir større, og det føles ekstra spesielt å møte mennesker fra andre land som gjør det samme som meg.

Rollefiguren han spiller, Jostein, har leid garasjeplass på Svartsjøen for å reparere snøscootere.

– Han sier heller litt for lite enn for mye, i motsetning til broren. Han er egentlig en rolig og ærlig type, men kommer fra tøffe kår. Jeg har gjort store forberedelser til rollen, gjennom mye lesing og mange notater. Det har vært viktig for meg å finne ut hvem han er, hva som er forhistorien hans og hva som har formet ham, sier Waage om rollen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder