SLÅR TIL MOT FOTOBOKS: Frank og Torgeir mistenker at de har blitt tatt i fartskontroll og prøver alternative måter å løse problemet på. Etter denne hendelsen kom Else Kåss Furuseth inn i bildet som kommuneansatt. Foto: NRK

Else ble klippet bort fra «Lilyhammer»

Mens den ene kjente skuespilleren etter den andre i disse dager har kunnet fortelle om sin rolle i «Lilyhammer», ble Else Kåss Furuseths rolle som kommuneansatt bare klippet bort fra serien.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Jeg føler meg som en kommuneansatt, det er ofte sånn de blir behandlet i samfunnet i virkeligheten, skriver Else Kåss Furuseth som tar det hele med godt humør i sms til VG.

Tatt i fartskontroll

KLIPPET BORT: Else Kåss Furuseth tar «utkastelsen» fra «Lilyhammer» med godt humør. Foto: Nils Bjåland/VG

Prosjektleder for Lilyhammer i NRK, Tone C. Rønning forteller til VG at det handler om en veldig liten rolle hvor Else Kåss Furuseth som kommuneansatt skal rydde opp i situasjonen hvor Frank og Torgeir mistenker at de har blitt tatt i fartskontroll.

- Det er sånt som skjer og handler om helheten i serien, sier Tone C. Rønning.

Scenen har allerede vært brukt flere ganger i traileren som har vært vist i forkant av kveldens premiere på serien. Her ser vi at Frank og Torgeir går løs på fotoboksen i beste motorsag-massakre stil.

Stort kjendisoppbud

I går var det premierefest for sesong 2 av Lilyhammer med et stort kjendisoppbud av deltakende skuespillere i serien. Avisenes anmeldelser har imidlertid vært noe varierte.
VG var først ute med sin anmeldelse allerede mandag kveld og ga serien terningkast fem, blant annet med denne begunnelsen:

- Det er galt, det er skakkjørt, det er både små- og stormorsomt, med mye tilbakelente, dårlige vitser, skriver en begeistret VG-anmelder.

Terningkast fem fra Lillehammer

GD som er lokalavisen for «Lilyhammer» lar også terningen lande på fem prikker og avisens anmelder Kine Søreng Hernes begrunner det blant annet med at «dialogen er spekket med vitser og gullkorn med referanser til norsk og amerikansk kultur, og til og med til Lillehammer-kulturen».

Dagbladets anmelder Andreas Wiese gir serien terningkast tre og kaller sesong 2 av Lilyhammer for en «voldelig buskis».
Aftenposten havner midt i mellom og ender opp med fire.
Avisens anmelder Mala Wang-Naveen mener at «Lilyhammer har sine øyeblikk, men domineres fremdeles av stereotypier som ikke nødvendigvis vil fenge alle».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder