MØTES I KVELD: Admiral P skal hylles og fortelle historier i kveldens «Hver gang vi møtes».
MØTES I KVELD: Admiral P skal hylles og fortelle historier i kveldens «Hver gang vi møtes». Foto: Tore Kristiansen , VG

Admiral P ble hyllet i «Hver gang vi møtes»

TV

Med oppvekst i Zambia og tenår i Norge har Admiral P blitt folkeeie med sin positivt innstilte glad-reggae de siste fem årene. Lørdag kveld ble låtene hans tolket av de andre deltakerne i «Hver gang vi møtes».

Publisert: Oppdatert: 30.01.16 23:38

Egentlig heter Admiral P Philip Boardman og har norsk far og zambisk mor. Han flyttet til Norge rett før tenårene etter en trygg oppvekst i Zambia.

Admiral P har gjort krav på flere sommer-hits de siste årene og har gjort stor suksess med låter som «Snakke litt», «Engel», «Skakke gi opp» og «Kallenavn», som han fikk terningkast seks i VG for.

Les også: Admiral P: – Vurderte å gi opp musikken

VGs anmelder Stein Østbø loste deg som vanlig gjennom kveldens «Hver gang vi møtes». Her er vurderingene fra i kveld:

Fikk du med deg?: Hvem var det som fikk terningkast 6 forrige gang?

Henning Kvitnes - Gjør så godt du kan

Kvitnes gjør så godt han kan, han. Gjør admiralen litt mer ettertenksom i dus og radiovennlig countryrock-drakt som kler Hennings raspende røst godt. Samtidig et det liten tvil om at teksten inneholder noen flere ord enn det han er vant til, og selv om han også her prøver så godt han kan, virker Henning faktisk nesten andpusten helt mot slutten.

Unni Wilhelmsen - Ska'kke gi opp

Terningkast 3. For første gang (eller har vi blitt bortskjemte?) makter ikke Unni å gi nok dybde eller farve til sitt bidrag. Hun skal ha kudos for å fjerne seg helt fra reggae-utgangspunktet, men blir likevel litt for endimensjonal i denne straite pop-fremføringen. Hun synger som vanlig flott da, det skal ingen ta fra henne.

Jørn Hoel - Spinnvill

Han vet å plukke låter med omhu, den dameglade Jørn… Her skaper han smygende soveromssensualitet der originalen ennå ikke er ferdig med vorspielet. En sakte blues som er skreddersydd for Jørns stemme - elskeren i snøen er tilbake! Ros også til bandet - de blir egentlig altfor sjeldent nevnt i disse anmeldelsene - for flott koring og en uhyre poengtert gitarsolo avslutningsvis.

Eva Weel Skram - Snakke litt

Vow…! Hvem trodde at det bodde så mye mørk, mystisk villskap i den tilsynelatende søte og snille Sogndalskvinne? Hun synger med hjertet utenfor blusen og tar låten til et radikalt annet sted, inn i de norske huldreskoger der ekkoet fra Gunnhild Sundli og Gåte dirrer i rommet lenge etter at hun er ferdig. For en innlevelse, for en versjon!

Wenche Myhre - Engel

Her kan det virke som om arrangørene har vært uenige om hvilken retning de skal ta låten - skal det være en orkestrert sviske eller skal vi gå for en pompøs heavy-ballade? Wenche har knapt sunget bedre og med mer innlevelse hittil i Hver gang vi møtes-sesongen, men resultatet er unektelig en liten musikalsk bastard som står på to sko i ulik størrelse.

Ravi - Følelse

Gjøgleren fra forrige lørdag lever i beste velgående… Ravi vet hvilke sjarmknapper han skal trykke på, og tross en stakkato åpning løsner det meste når 39 barn stormer inn på scenen. Barnekor i popmusikk blir aldri feil, bare spør Donkeyboy. Dermed avsluttes kveldens utgave med forbausende lite reggae, som jo er hovedpersonens favorittdomene, men som sist gang; med en fest.

Her kan du lese mer om