DOP: Isak, spilt av Tarjei Sandvik Moe, figurerer i første episode av den nye «Skam»-sesongen. Her sammen med seriens nye skuespiller Ruby Dagnall i det første klippet. Foto: NRK

NRK har publisert to klipp fra den nye «Skam»-sesongen

«Skam»-sjef: – Nå er katta ute av sekken

Det første klippet fra NRK-suksessen «Skam»s tredje sesong ble lagt ut natt til søndag. På formiddagen kom klipp nummer to.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Helt siden avslutningen på den andre sesongen i begynnelsen av juni, har NRK holdt tett om når fansen kunne vente seg første klipp av sesong 3. Nå er altså ventetiden over.

Klippet med tittelen «Lykke til Isak» ble publisert klokken 1.05 natt til søndag. Som tidligere varslet, spiller karakteren Isak hovedrollen i sesongen.

Åpningsklippet varer i åtte minutter og 25 sekunder, og utspiller seg på en fest.

Sjekk denne: Danskenes herlige «Skam»-ordbok

En snau time etter publiseringen av det første klippet, kom også sesongens første oppdatering på sosiale medier. Hovedpersonen Isak, eller Instagram-brukeren «isakyaki», har nemlig publisert en video som fortsetter der det første klippet slutter.

Klokken 11.20 ble enda et klipp lagt ut, under navnet «Morrabrød», og varer i tre minutter og 35 sekunder.

Fredag kommer den fulle episoden, som vanlig.

Gjennomtenkt publiseringstidspunkt

Håkon Moslet, redaksjonssjef for TV i NRK P3 sier til VG at tidspunktet for klippet var nøye planlagt.

– Det er en slik type publiseringsstrategi vi har i Skam. Publiseringen skal følge handlingen, så er det en festscene, så publiseres den når fester faktisk skjer. Nå er katta ute av sekken, sier Moslet.

Han har foreløpig ikke tall over hvor mange som har sett klippet.

– Det er fortsatt litt tidlig, men veldig mange har fått det med seg, kanskje på vei til eller fra fest. Tallene vil nok øke utover morgentimene.

Klokken 09.21 hadde innlegget om klippet på den offisielle Facebook-siden til TV-serien blitt likt av 855 personer, og kommentert 514 ganger. Videoen til «isayaki» har blitt vist 5763 ganger.

Artikkelen fortsetter under bildet!

VESTKANTSFEST: I det første klippet er gjengen på fest et sted på Oslo vest. Foto: NRK

«Skam»-Ruby presentert

En annen sentral skikkelse i klippet er seriens nye skuespiller Ruby Dagnall (16).

16-åringen fra Nesodden kinodebuterte i september i filmen «Rosemari», en rolle som allerede har ført til lovord i pressen.

Les mer: Nå har «Skam»-Ruby fått munnkurv

«Og så Ruby Dagnall, da, 16 år gammel, men med fullstendig kontroll på hele sitt uttrykk – her som søkende og sårbar guttejente», skriver VGs Jon Selås i sin anmeldelse og mener hun står for det mest overbevisende gjennombruddet i norsk film siden Pål Sverre Hagen i «deUSYNLIGE» fra 2008.

Erstatter ikke William

Som VG kunne melde i august, har skuespiller Thomas Hayes, som spilte rollen som William, sluttet i serien.

Moslet er svært sparsommelig med informasjon om man vil høre noe fra «William» i sesong 3.

– «William» er ikke en karakter man vil se. Han vil altså ikke erstattes, men vi vil se andre sterke profiler, sier Moslet.

– Vil vi høre noe om eller fra «William» i det hele tatt?

– Jeg kommer ikke til å kommentere utover det man ser i klippet nå. Men faktum er at Thomas ikke er med i denne sesongen.

NRK er ikke bekymret for å miste seere blant jentene i publikum.

– Vi vil lage en best mulig serie som både jenter og gutter kan kjenne seg igjen i. Men flere gutter vil nok kunne identifisere seg med handlingen i denne sesongen, sier Moslet.

Sandra Lyng: – Evig takknemlig

Den tredje sesongen åpnes til tonene av Sandra Lyngs helt ferske låt «LIQR». Det setter artisten stor pris på.

«Jeg synes det er så utrolig kult at de valgte å åpne med LIQR som jeg lanserte i går», skriver 29-åringen til VG, og legger til at hun har sett alle episodene av de to foregående sesongene.

«Jeg elsker jo Skam og blir nesten litt stolt av dette! Evig takknemlig!», skriver musikeren videre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder