Dette klippet fikk Fox til å kjøpe «Neste sommer»

Blandingen av skuespiller Trond Fausa Aurvåg (42), en gravemaskin og manglende kontroll fikk amerikanerne til å bli interessert i den norske serien «Neste sommer».

 • Kristine Hellem Aanstad

Artikkelen er over fem år gammel

Søndag kveld var det klart for et gjensyn med TVNorges dramakomedie «Neste sommer», hvor man blir kjent med hyttelivets «gleder».

Da serien ble vist på norske skjermer i 2014 var det i snitt 442.000 seere som fikk med seg programmet, og i desember kom nyheten om at «Neste sommer» er ett skritt nærmere amerikanske tv-skjermer:

Fox har kjøpt rettighetene til serien, og arbeidet med den amerikanske versjonen er allerede i gang.

VGTV: Se klippet som overbeviste Fox

Interessert

Til VG forteller skaperen av serien og regissør Simen Alsvik at det var et klipp med Trond Fausa Aurvåg som skapte interessen rundt programmet.

– I forbindelse med et filmprosjekt i USA og «Lilyhammer», er det mange som har fulgt med på hva jeg driver med. Så da amerikanerne fikk se klippet av Trond som knotet med gravemaskinen var det gjort, sier Alsvik.

TV-anmeldelse, sesong 1:Lundt og varmt om hyttelivets «gleder»

Aurvåg fikk selv vite om at det var dette klippet som vekket interessen hos studioet Fox.

– Det er kjempegøy at serien er solgt til USA. At det var en scene med meg i var nok ganske tilfeldig, for det er veldig mange morsomme situasjoner de kunne ha likt, sier 42-åringen til VG, og forteller at å føre gravemaskinen ikke var så vanskelig som det kommer frem i klippet:

– Jeg hadde faktisk kontroll, for den var overraskende lett å kontrollere. Så det var nok mest skuespill i den scenen, men det var kjempegøy å kjøre den rundt! Og så var det ekstra gøy å få knuse kanoen, ler Aurvåg.

Familiekomedie

Regissør Alsvik kom for noen uker siden hjem fra en omfattende runde med TV-selskaper og produksjonsselskaper i USA. Ifølge ham ble de imponerte over hvordan serien er skrevet og hvordan den ser ut. I utgangspunktet hadde Alsvik ikke store forhåpninger om at konseptet skulle slå sånn an over dammen, men er godt fornøyd:

SOMMERMORO: Denne gjengen sto i den første sesongen for mye sommermoro. Fra venstre: Ellen Horn og John Nyutstumo, Eivind Sander og Pia Tjelta, Janne Formoe, Lukas Prange Løberg (6) og Trond Fausa Aurvåg. Foto:Robert S. Eik,

– I utgangspunktet tenkte jeg at dette egentlig ikke er så veldig amerikansk, for hytta er jo en typisk norsk institusjon. Men serien handler jo også veldig mye om familieforhold, så det er nok det de ser for seg – en familiekomedie, noe ala «Meet The Parents» i serieformat.

VG+:Reunion for Pia Tjelta og Janne Formoe – ti år etter

Regissøren håper at man allerede i 2016 kan se den amerikanske versjonen på TV-skjermen.

Mange problemer å ta av

Om sesong to av «Neste sommer» forteller både regissør og skuespiller at seerne kommer til å kjenne igjen mange av konfliktene og situasjonene som dukker opp.

– Men nå blir man enda mer kjent med karakterene, og med det blir det enda morsommere – fordi man forstår hvordan rollene er skrudd sammen og man har forventninger til hva som vil skje, sier Alsvik.

– Denne sesongen er skodd over samme lest som den forrige. Det er jo så mye å ta av i forhold til problemer som kan oppstå når man er på hyttetur med familie og svigerfamilie, forteller Aurvåg.

«Neste sommer» sendes på TVNorge søndag klokken 21.30.

Mer om

 1. TVNorge
 2. Medier

Flere artikler

 1. «Neste sommer» solgt til Sverige, Danmark og Finland

 2. «Vikingane»-Trond: Det ekleste var å bli «tisset» i munnen

 3. Fant endelig ny hytte til «Neste sommer»

 4. Pluss content

  Stjerneparade i ny julekalender

 5. Ylvis-brødrene slåss om samme pris

Fra andre aviser

 1. Tornerose våkner til liv i Stavern

  Aftenposten
 2. – Vi har alle vært i et juleselskap som kjennes tvangspreget. Dette har vi tatt ut i ytterste konsekvens.

  Bergens Tidende
 3. Ideen ble født i 2010. Først syv år senere er stjernespekkede «Jul i Blodfjell» klar for skjermen.

  Aftenposten
 4. Norske tv-serier med kvalitet

  Fædrelandsvennen
 5. Vår anmelder: – På sitt beste er «Jul i Blodfjell» skikkelig morsom

  Aftenposten
 6. Norske tv-serier på norsk er faktisk ganske gode. «Neste sommer» er én av dem!

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no