VENNER: Bill Cosny (t.v.) og Hugh Hefner under en pressekonferansen for Playboy Jazz Festival på Playboy Mansion i Los Angeles i 2011. Foto:Fred Prouser,Reuters

Hefner om Cosby-anklagene: – Kjempetrist

Hugh Hefner (88) kommenterer for første gang påstandene om at komiker Bill Cosby (77) skal ha forgrepet seg seksuelt på en 15-åring inne på Playboy Mansion.

Artikkelen er over fem år gammel

En kvinne ved navn Judy Huth (55) saksøkte i forrige uke den verdensberømte komikeren for et overgrep hun hevder fant sted i 1974, på et soverom inne i Hugh Hefners Playboy-villa, da hun var bare 15 år.

SAKSØKER: Judy Huth. Foto:Anthony Mccartney,Ap

Politiet i Los Angeles avhørte kvinnen fredag, og den 40 år gamle saken er nå under etterforskning.

Den alvorlige beskyldningen kommer i kjølvannet av en rekke anklager fra mer enn 15 kvinner mot Bill Cosby. Skuespilleren, best kjent fra «The Cosby Show», skal ifølge kvinnene ha gjort seg skyldig i alt fra grafsing til neddoping og voldtekt.

- Ville aldri akseptert det

Hefner har forholdt seg taus fram til nå. Etter at Playboy-navnet nå knyttes til skandalen, velger han imidlertid å kommentere - vel å merke uten å ta stilling til skyldsspørsmålet.

– Bill Cosby har vært en nær venn i mange år, og bare tanken på disse anklagene er gjør meg kjempetrist, sier 88-åringen i en skriftlig uttalelse via Hollywood Reporter.

– Jeg ville aldri akseptert slik oppførsel, uansett hvem som var involvert, lyder det videre fra bladkongen.

2008: Hugh Hefner og Bill Cosby på et Playboy-arrangement for seks år siden. Foto:Reed Saxon,Ap

Flere bunnyer

Cosby selv har ikke kommentert Huths påstander, men komikeren svarte med et motsøksmål i forrige uke.

Blant kvinnene som hevder hun har blitt seksuelt misbrukt av komiker-legenden, er også to tidligere Playboy-bunnyer, deriblant P.J. Masten. I et intervju med CCN før helgen påsto hun at hun ble dopet ned og voldtatt på et hotell i Chicago i 1972. Hun hevdet at hun ikke var den eneste Playboy-modellen som ble utsatt for dette.

– Jeg vet om 12 andre også, som er for redde til å stå fram, siden de nå er gift og har familie, forklarte Masten.

VG+:Bill Cosbys krise: Glansen som falmet (krever innlogging)

Til tross for at Cosby har levd med beskyldninger om sex-overgrep i 14 år, har han aldri blitt siktet eller dømt for noe. 77-åringen har konsekvent nektet skyld i anklagene, som alle stammer fra flere tiår tilbake.

I helgen fikk Cosby stjernen sin på ærverdige Hollywood Walk of Fame vandalisert.

Kjendisadvokat Marty Singer, som representerer Cosby, beskriver kvinnenes påstander som «absurde» og «latterlige».

- Dette er tullball. Mennesker som kommer fra ingensteds fra med denne typen meningsløse skrøner, er et resultat av en overivrig presse, uttalte advokaten til People for et par uker siden.

Glansen falmet

Allerede for 17 år siden begynte glansbildet å få lite flatterende merker. Cosby, som siden 1964 har vært gift med Camille Olivia, ble i 1997 saksøkt av en annen kvinne. Cosby innrømmet da at han hadde hatt et utenomekteskapelig forhold tidlig på 70-tallet, og at han hadde betalt kvinnen for å tie om affæren.

Samtidig sto en annen kvinne fram og hevdet hun var Cosbys ukjente datter – etter at hun i en periode hadde mottatt penger fra komikeren. Denne kvinnen ble senere dømt for utpressingsforsøk, og Cosby har aldri påtatt seg farskapet.

I 2000 politianmeldte en ny kvinne superstjernen for å ha antastet henne hjemme i hennes leilighet - og siden har det bare ballet på seg.

Blant kvinnene som har stått frem som angivelige sex-offer, er skuespiller Louisa Moritz (68) og den tidligere supermodellen Janice Dickinson (59). Dickinson hevdet nylig i et TV-intervju med «Entertainment Tonight» at Cosby la piller i drinken hennes tidlig på 80-tallet:

– Det siste jeg husker var Bill Cosby i en badekåpe og at han lot badekåpen falle. Han la seg over meg, og jeg husker det gjorde veldig vondt.

Vraket på TV

I USA har reprisene av «The Cosby Show» (1984–1992) rullet over skjermene med jevne mellomrom. Men nå er det bråstopp. Kanalen TV Land besluttet for to uker siden å ta reprisene av plakaten i kjølvannet av den intense oppblomstringen av sex-anklager mot stjernen.

Samtidig har TV-giganten NBC bestemt å skrinlegge en ny planlagt Cosby-serie. Netflix har også utsatt et planlagt Cosby-program.

Nevøen støtter

Mens Cosby, som har levd over 50 år i rampelyset, står midt i stormen, får han støtte fra egne rekker. Skuespillerens nevø Braxton Cosby, leder av selskapet Cosby Media Productions, mener at 77-åringen må ses på som uskyldig så lenge han ikke er dømt for noe.

– Så lenge rettssystemet ikke kan bevise noe annet, så står jeg bak ham og alt han har bidratt med, uttalte nevøen nylig i et intervju med TIME.

Cosby viste også for alle verden i forrige uke at han får støtte av skuespillerkolleger. 77-åringen twitret takkehilsener til Whoopi Goldberg og Jill Scott.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder