USENSURERT: Sandra Hauge, Erno Nieminen (i midten) og André Forsberg (t.h.) i nye «Adam søker Eva». Foto: Grab fra TVNorge ,

Slik gikk det med nakendatingen

Sandra Hauge (22) og Erno Nieminen (24) sjekket hverandre opp på TV - splitter nakne. Etterpå har de nesten ikke hatt kontakt.

 • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over fire år gammel

Det kunne endt i romanse, men gjorde det ikke. Både Sandra Hauge fra Bergen og finske Erno Nieminen er fortsatt single – åtte måneder etter innspillingen av «Adam søker Eva», som hadde premiere på TVNorge i kveld.

VG+: Angrer ikke på nakendating – tror de blir fort glemt

– Hun hadde sitt voksenliv i Bergen, og jeg hadde styrmannsstudiene mine i Ålesund. Det var umulig for meg å reise til Berge, sier Nieminen, som i dag bor i Stockholm.

Nieminen hadde en norsk kjæreste i sommer, men nå er forholdet over.
Hauge har vært singel siden innspillingen i januar.

– Jeg har ikke datet noen, sier hun til VG.

GOD TONE: Erno Nieminen spiller gitar, mens Sandra Hauge og André Forsberg danser på stranden i «Adam søker Eva». Foto: SKJERMDUMP/TVN ,

Slått på målstreken

Opprinnelig var det Sarpsborg-mannen André Forsberg (26) som ble plassert på den romantiske, øde øya på Filippinene sammen med tobarnsmoren Haugen. Men midtveis i den to dager lange TV-innspillingen meldte altså enda en nakensjekker sin ankomst – nemlig Nieminen. Og Forsberg måtte se seg slått.

Sladder ikke nakendating: – Skal ikke følge tissefanter omkring

Da Hauge skulle velge hvem av gutta hun ville møte påkledd og tilbringe en natt i en luksushytte med, falt valget nemlig på finnen. Nieminen på sin side kunne da valgt å sette seg på første fly hjem, men han ønsket et døgn til med Hauge, som han omtalte som «drømmekvinnen». Likevel ble det ingen het natt.

– For mye partygutt

– Det skjedde ikke mye mellom oss, forklarer Hauge til VG.

Terningkast 2: Hva er poenget?

– Vi spiste middag, drakk og koste oss. Stemningen var god, men det var alt. Etterpå har vi nesten ikke hatt kontakt. Jeg visste allerede på øya at det ikke kom til å bli noe. Erno var litt mer partygutt enn meg. Vi var på to ulike steder i livet. Da han betrodde meg på øya at den letteste måten å avslutte et forhold på, er å være utro, skjønte jeg at vi ikke matchet. Men han var ærlig, da. Det skal han ha.

UTEN EN TRÅD: Sandra Hauge angrer ikke på at hun kastet klærne på TV. Foto: TVNorge ,

Overfor VG forklarer Nieminen:

– Det jeg mente å si til Sandra, var at hvis man vet at et forhold må ta slutt, så har man to valg. Man kan si det til jenta og få henne til å føle seg dårlig – eller man kan kanskje begynne å rote litt med en annen og si til kjæresten at «jeg har vært en drittsekk». Det er bedre at hun hater meg enn at hun skal tro at det er hennes feil.

UTFORDREREN: Erno Nieminen (24). Foto: Toms-l.photo , TVN

Partygutt-stempelet lever han godt med.

– Jeg er 24 år og blir nok ikke voksen før jeg er 35. Nå lever jeg godt i Stockholm. Det er mye bra damer her, men skriv gjerne at jeg fortsatt ser etter norske jenter som er høyere enn 180 cm, sier Nieminen – som på skjermen betrodde at han nærmest har en fetisj for høye jenter.

En stund så det ut til at Hauge hadde en bedre kjemi med Andre Forsberg, men da Nieminen kom, så tonen ut til å kjølne. Forsberg fikk imidlertid en sjanse til å redde seg i land under en fortrolig samtale dem imellom, men det gikk ikke veien.

– Han sa vel ikke helt de rette tingene, mener Hauge.

VG+: Derfor dater vi nakne på TV

TAPTE: André Forsberg (26). Foto: Toms-l.photo , TVN

Ble bremset av produsentene

Forsberg er imidlertid langt fra knust over nederlaget på øya. Han forteller til VG at selv om han hadde stor sans for Hauge, så visste han med en gang at det ikke ville ende i forelskelse.

– Det sa jeg tydelig fra under innspillingen – foran kamera også. Såpass ærlig er jeg. Sandra er hyggelig og snill, og vi har det moro sammen, men hun er ikke jenta for meg. Og jeg gidder ikke spille bare fordi jeg er på TV. Men TV-produsentene bremset meg og sa at jeg ikke kunne ødelegge spenningen.

TVNorge forklarer hvorfor de måtte bremse Forsberg:

– I alle TV-produksjoner der virkelige mennesker stiller opp som seg selv, er det produsentens jobb å sikre at TV-programmet blir laget i samsvar med programideen. Det er alltid noen faste elementer som skal gjennomføres, i en bestemt rekkefølge, og dette kommuniseres tydelig til alle deltagerne som blir med til Filippinene på innspilling. Ansvaret vårt er både overfor deltagerne og TV-seerne, sier mediesjef i TVNorge, Hanne McBrid, til VG.

I dag har likevel Hauge og Forsberg god kontakt, og i sommer besøkte hun ham i Sarpsborg.

– Det var fortsatt bare vennskapelig, og vi sov i hver vår seng, opplyser Hauge.

Forsberg er for øvrig også fortsatt singel.

FIKK VALGET: Sandra Hauge. Foto: Toms-l.photo , TVN

Angrer ikke

Ingen av de tre angrer på at de kastet klærne på TV serien som beskrives som «et utrolig eksperiment for å finne kjærligheten i dens reneste form».

– Jeg står for det jeg har gjort. Og jeg har blitt langt mindre forfengelig. Nå er jeg ikke så opptatt av utseendet og tør å vise meg uten sminke, forteller Hauge.

– Hva med fremtidige kjærester? Kan TV-serien by på problemer i forhold til det?

– Det har jeg ikke tenkt så mye på. En ny kjæreste må godta det jeg har gjort. Han må ikke være sjalu. Vi må godta hverandres fortid og fokusere på felles fremtid, svarer Hauge.

André er enig:

– Jeg er snart 27 år og ønsker meg familie. Hvis det at jeg har vært med på dette gjør at dama kvier seg, så er hun kanskje ikke åpen nok for meg. Dette er meg!

Rundt 1250 mennesker søkte seg til programmet da TVNorge i fjor la ut en generell utlysning om deltagere til et sjekkeprogram – på et eksotisk sted. Men omtrent 80 prosent trakk seg da kanalen informerte om at et av kriteriene var total nakenhet.

Originalkonseptet, «Adam Looking for Eve», stammer fra Nederland.

Det gjenstår fem episoder av «Adam søker Eva», med 15 nye kvinner og menn.

Diskuter: Hva synes du om nakendating-konseptet? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen.

Flere nyheter på Rampelys

Mer om

 1. Reality-TV
 2. Medier
 3. TVNorge

Flere artikler

 1. Pluss content

  Tobarnsmoren Sandra: Dater naken på TV

 2. Full klaff for nakensjekkere

 3. TV-anmeldelse: Hva er poenget?

 4. Nakendater: – Det pinligste i mitt liv

 5. Ellen Elise (22) følte seg uønsket av utleier etter naken-TV

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder