«Stjernekamp» øker avstanden til «Skal vi danse»

TRE KOLLEGER: Eldar Skar, Henrik Mestad og Ane Dahl Torp er blant skuespillerne i «Okkupert». Foto: , TV2

Dramarekord for «Okkupert»

Nær halvparten av alle som så på TV søndag kveld fulgte premieren av TV2s dyreste dramaserie, «Okkupert».

 • Felicia Alvsing
 • Angelica Hagen

Artikkelen er over fire år gammel

Kommunikasjonssjef i kanalen, Jan-Petter Dahl, er svært fornøyd med at 663.000 valgte å se den første episoden.

– Det er fantastisk morsomt å sette rekord for en sånn type serie. Vi er veldig godt fornøyde, sier han og avslører at TV 2 hadde et lite håp om å nå «Frikjent»-nivå med nysatsingen.

Serien, som fikk en treer av VGs anmelder, er med et budsjett på 90 millioner kroner, TV2s dyreste dramasatsning noensinne.

MEDIEEKSPERT: Morten Wiberg mener at «Okkupert» fikk en bra start med søndagens seertall spesielt med tanke på at serien går sent på kvelden. Foto: Roger Neumann , VG

Holder på trenden

TV-ekspert i Carat, Morten Wiberg, sier til VG at «Okkupert» fikk en bra start med seertallene.

– Det var en del forventinger i forhold til om de skulle klare å holde på dramatrenden, ettersom «Frikjent» hadde gode seertall i vår. Det er godt å se at det gikk bra også nå med tanke på at serien går såpass sent på søndagskvelden, sier han.

I vår hadde dramaserien «Frikjent» nesten like bra seertall på premieren på TV2 - kun 3.000 færre seere enn «Okkupert». Tallene økte i løpet av den første uken, og nesten 200.000 seere så episoden i opptak. Kommunikasjonssjef i TV2, Jan-Petter Dahl, sier at de forventer at også seertallene for «Okkupert» vil øke i de kommende dagene.

– Dramaserier bygges over tid. Noen velger også å se serien på TV 2 Sumo eller i reprise, så det blir spennende å se hvor mange som ser serien til slutt. Serier som dette rangeres med Total Screen Rating for å vise tallene på alle plattformer. Seertall for dramaserier må ses over flere uker, da vil vi se et større snitt, sier han.

Har du lest? Slik måles antall TV-seere

Til sammenligning ble den første episoden av NRKs store dramasatsing «Kampen om tungtvannet» sett av 1.259.000 da den gikk på TV i vår.

NRK vinner lørdagskampen

Etter fire uker med fallende seertall, ble denne helgens «Skal vi danse» sett av 539.000 seere. Det er en økning fra forrige program som ble sett av 506.000.

Mens TV2s lørdagsunderholdning hadde en liten økning i seertallene denne helgen, kunne NRKs «Stjernekamp» igjen skilte med enda en god TV-lørdag. 771.000 benket seg foran skjermen lørdag kveld, og fikk se Tommy Fredvang og Martin Halla forlate sangkonkurransen. Statskanalen kan dermed skilte med over 230.000 flere seere enn danseprogrammet på TV 2.

– Tallene viser at «Stjernekamp» blir mer og mer populært for hver sesong, mer og mer populært gjennom sesongen og at programmet treffer familien bedre med større markedsandel i de yngre målgruppene - som igjen er akkurat det vi ønsker, sier analysesjef i NRK, Kristian Tolonen til VG før han fortsetter:

– «Stjernekamp» og de andre programmene som ligger i den nye gullrekka til NRK på lørdager har bidratt til at NRK på lørdagskvelden nå ligner NRK slik det alltid har vært, tilbake til Tande-P og «Klassefesten», nemlig det at man samler hele familien på lørdagskvelden.

Så du denne? Gitte Witt ute av «Skal vi danse»

Dette er TV-helgens 10 mest sette programmer:

1. Nytt på nytt (NRK1) – 1.088.000

2. Skavlan (NRK1) - 848.000

3. Stjernekamp (NRK1) – 771.000

4. Norge Rundt (NRK1) – 724.000

5. Side om side – 706.000

6. Senkveld (TV2) – 666.000

7. Okkupert (TV2) – 663.000

8. Farmen (TV2) – 656.000

9. Norges smarteste (NRK1) – 653.000

10. Lindmo (NRK1) – 623.000

Les også

Mer om

 1. TV 2
 2. Reality-TV
 3. Medier

Flere artikler

 1. «Okkupert» mistet 100.000 seere

 2. Seerne fortsetter å svikte «Okkupert»

 3. Pluss content

  Seerflukt fra «Okkupert»

 4. TV-seerne flykter fra «Okkupert»

 5. «Stjernekamp» vant helgen med klar margin

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder