VARM STEMNING: Lasse Rød Hansen (24) og Magnus Røberg (24) var begge single da de ble castet til «Farmen». Magnus fikk seg kjæreste i løpet av sommeren. Foto: ALEX IVERSEN

Derfor vil Gaute ha mange single i «Farmen»

Vil ikke røpe om det blir nytt «Farmen»-par

Programleder Gaute Grøtta Grav (34) mener det er viktig at mange av «Farmen»-deltakerne er single, men det er ikke fordi han ønsker hete følelser på gården.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I kveld er det premiere på «Farmen», hvor fjorten deltakere har flyttet inn på gården Berli i Grimstad.

Blant deltakerne er syv kvinner og syv menn, to single kvinner og fire single menn. Etter det VG kjenner til var ytterligere to single da de ble castet til serien.

- For meg er det viktig å ha mange single, sier programleder Gaute Grøtta Grav til VG.

Ikke for flørting

- Det er ikke for å få «Farmen»-par, men fordi de har et helt annet driv for konkurransen. Når du har samboer og familie hjemme, blir konkurransen på et punkt ikke så viktig, fordi savnet blir sterkt. Mange vil svare at de ofte har vunnet likevel, mens de single sier at de skal vinne om de så må miste halve foten, sier han.

- Er flørting og god stemning på TV en del av vurderingen?

- Det er klart at når mange single møtes, kan det fort oppstå noe greier. Det er en naturlig bivirkning, men ikke noe vi er avhengig av. «Farmen» er historie mellom mennesker, og det kan oppstå fine ting også med en ung person som aldri har sett en ku og superhusmoren. Møter mellom folk som er så forskjellige er vel så viktig som det andre, sier programlederen.

Vil ikke røpe

Grav jobber fortsatt med innspillingen av «Farmen», hvor finalesendingen ennå ikke er unnagjort. Det gjøres nemlig i løpet av denne uken.

Men 34-åringen kan røpe at det blir god stemning på gården.

- Alt ligger til rette for at det skal være god stemning. Det er varmt i vannet, søte, koselige dyr, nok med mat om du klarer å utnytte ressursene. Det er gode dager på landet, sier han.

- Får vi noe «Farmen»-par i år?

- Jeg kan helt klart si at det har vært flørting. Men jeg vil ikke si mellom hvem, det kan folk få se selv.

Utmerker seg

- Blir det noe liknende som i fjor, med Ingvild Skare Thygesen og Endre Aabrekk ?

- Det kan jeg ikke si noe om.

- Kan du si noe om det er noen andre som utmerker seg på noe vis?

- Frode Fagermo, herlighet for en kar. Han er alle gutters drømmekompis og alle damers drøm. Han sjarmerer unge og gamle og snurrer dem rundt lillefingeren. Han går inn og eier gjengen fra første stund. Og Morten, politimannen, som prøver å holde en lav profil uten å klare det. Han er vant til å være leder i politiet, og har sterke meninger om absolutt alt, sier programlederen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder