ANKLAGET: Bill Cosby var en av verdens største TV-stjerner på 1980-tallet. Cosby har aldri blitt dømt for sex-anklagene, som daterer seg tilbake helt til 1960-tallet.Foto: Matt Rourke, Ap Foto: ,

Bill Cosby avlyser show

Bill Cosby (77) avslyser show i Pittsburg. Foreløpig er årsaken ukjent.

  • Jennifer Bråthen

Artikkelen er over fem år gammel

Cosby, best kjent som DR. Cliff Huxtable på «The Cosby Show», er i løpet av de siste månede blitt anklagd for både om voldtekt, ærekrenkelser, kyssing og ufrivillig beføling. Tross motgangen gjorde komikeren comeback, og kom seg tilbake på underholdningsscenen i begynnelsen av januar.

Nå avlyser imidlertid stjernen showet han skulle ha holdt i Pittsburg 21. februar, melder New York Post.

På arragørens hjemmesider opplyses det om at begge parter er enige om å avlyse showet. Årsaken er foreløpig ukjent.

Ifølge Heinz Halls hjemmeside har billettsalget gått dårlig. Under halvparten skal være solgt til arenaen som i alt har plass til 2676 publikummere.

DEMONSTRERTE: Flere protesterte utenfor Bill Cosbys show utenfor Budweiser Gardens i Toronto tidligere i år.Foto: Dave Chidley, Ap Foto: ,

LES OGSÅ: Cosby skal ha spøkt med sexanklager

I løpet av de siste månedene har 20-talls kvinner anklaget den amerikanske skuespilleren for seksuelle overgrep. Dette har ført til at det ved flere anledeninger er blitt holdt demonstrasjoner utenfor arenaer der stjernen har underholdt. Sist var da han for første gang viste seg på scenen i Toronto etter anklagene.

Ulike organisasjoner for ofre for seksuelle overgrep har manifestert sin misnøye, og skal ha truet med å avbryte komikerens show.

Produksjonsselskapet bak forestillingene fortalte at de var kontraktsmessig bundet til å holde showene, men erkjente at det var en «upopulær avgjørelse». De oppfordret demonstrantene til å ta hensyn til lokalene der Cosbys forestillinger skulle vises.

Cosby har aldri blitt dømt for anklagene, som daterer seg helt tilbake til 1960-tallet. Han har selv kommentert og avvist anklagene. Konen hans gjennom 50 år, Camille, har også tatt til orde og støttet ektemannen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder