Publikumsprisen: Stem på din TV-favoritt

TV

Nå kan du være med og bestemme hvem som vinner Publikumsprisen i «Gullruten».

Publisert: Oppdatert: 02.04.14 10:34

Tolv kjente og kjære TV-fjes som er plukket ut som kandidater til «Publikumsprisen» på Gullruten, som i år som i fjor skal stemmes frem på VG Nett.

Mens de andre TV-prisene som skal deles ut i Bergen 9. mai er bestemt av juryer, er vinneren av «Publikumsprisen» den eneste som er stemt frem av folket.

Hvem mener du fortjener prisen? Se gjennom kandidatene i toppen av saken - eller trykk her - og avgi din stemme.

- «Publikumsprisen» er folkets egen pris, og derfor kanskje den gjeveste av alle. I fjor opplevde vi veldig stort engasjement rundt prisen, så vinneren er virkelig folkets TV-favoritt, sier avdelingsleder Øystein Milli i VG Rampelys.

Han har sittet i juryen sammen med programsjef Martin Jøndahl i VGTV, Deepika Rai fra stiftelsen Gullruten, VGs TV-kommentator Camilla Bjørn og Kristina Nilsen, analysesjef i Retriever. Juryen har kommet fram til 12 kandidater basert på masse forslag som er kommet inn fra VG-leserne.

VGTV DIREKTE: Følg offentliggjøringen av nominasjonene fra kl. 10

Det faste kvinnealibiet i «Nytt på nytt», Ingrid Gjessing Linhave (36), er svært glad for beskjeden om at hun er blant de tolv kandidatene:

- Åh, så gøy! Dette er så utrolig hyggelig. Jeg er glad uansett hvordan det går, men vinner jeg en pris har jeg vel alltid drømt å stå der oppe og holde en tale som jeg må ærlig innrømme allerede er klar i hodet. Har en lang bakke foran huset der jeg har vokst opp, og da jeg var barn så gikk jeg den bakken mens jeg lavmælt fremførte takketaler i tilfelle jeg en dag skulle ha gjort noe stort, vunnet Grand Prix, reddet jordkloden eller noe sånt! Talen var alltid på engelsk, det hørtes stiligere ut. Men bare det å bli nominert fortjener et stort «Thank you, the newspaper VG. I love you so!», sier hun.


I fjor vant Stian Blipp (24) prisen, etter å ha ledet «Norske talenter» og «Idol» på TV 2.

- Jeg er ekstremt takknemlig overfor dem som har stemt på meg, og den følelsen jeg har nå er helt fantastisk, sa han til VG kort tid etter å ha mottatt prisen.

Etter først å ha etterlyst kandidater fra leserne har juryen kommet fram til tolv navn som har utmerket seg på TV det siste året. Disse vil bli presentert i VG i ukene fremover. Samtidig vil leserne finne en avstemning på VG Nett hvor man kan avlegge sin stemme til den man mener fortjener prisen.

Til og med torsdag 1. mai vil VG-leserne ha stemt frem fire kandidater som vil være til stede under Gullrute-arrangementet i Bergen 11. mai. Disse fire kan stemmes på helt frem til prisutdelingen.

Her kan du lese mer om