SUKSESS: En scene fra «Halvbroren» med unge Barnum (Oskar Sandven Lundevol), Arnold (Jon Øigarden) og Fred (Frank Kjosås). Foto: NRK/Monster

Rekordtall for «Halvbroren» - Tore tilbake på vinnersporet

(VG Nett) Jubelsøndag for NRK: Både «Tore på sporet» og «Halvbroren» ble sett av over én million seere.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Tore Strømøys comeback klokken kvart over åtte på kvelden ble sett av solide 1.078.000 seere, mens nysatsningen «Halvbroren» ble sett av 1.033.000 seere 40 minutter senere.

- Det er knallbra, det er ikke så mye mer å si. Men jeg regner med at det kommer større konkurranse fra de kommersielle kanalene utover vinteren, sier TV-ekspert Morten Wiberg i Carat til VG Nett om tallene.

Både Tore Strømøy og «Halvbroren» måtte imidlertid se seg slått av Petter Northug og de andre langrennsherrenes ferd opp monsterbakken - sett av 1.147.000 seere.

«Halvbroren», basert på Lars Saabye Christensens bok med samme navn, er produsert av Monster film og skal gå over åtte episoder på søndager. Nicolai Cleve Broch har hovedrollen som Barnum Nilsen, mens Jon Øigarden, Frank Kjosås og Agnes Kittelsen spiller andre store roller.

I VG fikk serien terningkast fem .

- Det er den beste åpningen en dramaserie på NRK har hatt noen sinne, sier analysesjef i NRK, Kristian Tolonen, i en pressemelding.

Den forrige rekorden var det «Himmelblå» som hadde, med 1.010.000 seere i premieren. Fjorårssuksessen «Lilyhammer» hadde rett under én million seere i premieren.

- «Himmelblå» er tidenes mest sette dramaserie i Norge. Tallene er rett og slett utrolig høye. Men så er det også viktig å huske på at vi er i januar, når TV-seingen er på sitt høyeste. Det har også sitt å si at konkurransen tross alt er litt mildere nå enn godt ute i november, sier Tolonen til VG Nett.

Han mener det fortsatt er åpent om hvordan seertallene blir i fortsettelsen.

- Noen ganger går de opp, som med «Himmelblå». Noen ganger går de ned, som med «Hjem». Vi vet ikke, men vi får se neste søndag, sier han.

Tolonen er også begeistret over «Tore på sporet», som også tidligere sesonger har ligget rundt millionen i seertall.

- «Tore på sporet» er et program det finnes mange meninger om, men det er mange seere også, sier han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder