OPPTUR: - Dere tilfører dette showet noe ekstra og spennende, jublet Mira Craig etter Shackles opptreden fredag kveld. Foto: Scanpix

«X Factor»: - Dere er noen sexy drusedamer!

(VG Nett) Jan Fredrik Karlsen lot seg rive med av showet til Shackles.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Jentegruppa er det eneste bandet igjen i «X Factor», men det stoppet dem ikke fra å høste mest skryt fra dommerne fredag kveld.

- For noen sexy drusedamer! Dere ser bra ut, dere skaper god energi, og selv om dere synger litt surt innimellom gjør det ingenting. I dag har dere vært best, ropte dommer Jan Fredrik Karlsen, etter at Shackles sang «Free your mind» av jentegruppa En Vogue.

- Utfordrende kledd

- Vi var utfordrende kledd i dag, men det var et sceneantrekk som passet bra til denne sangen, sa Inger Lise Hope i Shackles til VG Nett i pausen.

- SYVMILSSTEG: Mari Lorentzen høstet mye skryt fra dommerne. Foto: Scanpix

- Vi koste oss på scenen med den sangen. Selv om vi sang litt falskt bare kjørte vi på. Det har med show å gjøre, og det var gøy at Jan Fredrik likte det. Han sier alltid sine helt klare og ærlige meninger, fortsatte Hope.

Mira Craig - som har ansvaret for jentegruppa - var om mulig enda mer imponert.

- Opptur

- Fy f...! And you're back! Det er alt jeg har å si. Dere tilfører dette showet noe ekstra og spennende, jublet Mira Craig etterpå.

- Dere har hatt noen nedturer, men dette var opptur. Gratulerer, samtykte Peters.

SKUFFET: Tommy Fredvang tolket «Against all odds» av Phil Collins. Foto: Scanpix

Like heldig var ikke Stavanger-gutten Tommy Fredvang. Hans forsøk på å tolke «Against all odds» av Phil Collins ble ikke godt mottatt.

Skuffet Karlsen

- Jeg har lovet å være ærlig. Når du skal gjøre en sånn låt så må du tørre å fly. Du klarte ikke det med denne låta. Jeg følte ikke du gjorde det med overbevisning. Jeg ble skuffa, innrømmet Jan Fredrik Karlsen.

- Jeg er dessverre litt enig. Det var surt her og der. Det var litt kjedelig, sa Mira.

- Jeg så deg så tydelig i begynnelsen av konkurransen, men du begynner å forsvinne fra meg. Du må vise deg frem igjen, oppfordret Peter Peters.

Spilte på Åges gitar

PÅ GITAREN TIL ÅGE: Chand Torsvik fikk låne gitar av Åge Aleksandersen. Bildet er fra en tidligere opptreden. Foto: Scanpix

I kveldens episode skulle deltakerne velge en person som de dediserte sangen sin til. Chand Torsvik åpnet showet, og dediserte «Levva livet» til låtskriveren Åge Aleksandersen - og spilte sangen på en gitar han hadde fått låne av den norske trønderrocklegenden.

- Du er en stjerne, og det synes, mente Jan Fredrik Karlsen etterpå, noe Mira Craig og Peter Peters var fullstendig enig i.

17 år gamle Pernille Svensen Øiestad valgte å dedisere sin versjon av John Lennons «Imagine» til Barack Obama.

- Jeg er en stor fan av å høre deg synge. Jeg digga det, sa Peter Peters.

Syvmilssteg

- USIKKER: Bergenske Gabrielle Leithaug hadde valgt å gjøre en versjon av «En natt forbi» skrevet av bysbarnet Jan Eggum. Bildet er fra en tidligere runde. Foto: Scanpix

- Jeg synes også du sang det veldig nydelig og fint, men du må passe på at du ikke går i samme mølla. Du må utfordre instrumentet ditt, det er helt nydelig, mente Mira Craig.

- Jeg synes dette var kjedelig, og en dårlig versjon, mente Jan Fredrik, som ikke var enig med sine to meddommere.

Lille Mari Lorentzen gjorde en versjon av Sam Browns «Stop». En sang hun hadde dedisert til kjæresten Åsmund.

- Jeg synes du tar syvmilssteg hver eneste fredag for å vise den stjernen som bor i deg. Du er så trygg på det du gjør, og det er fett å høre på, jublet Jan Fredrik Karlsen.

Skritt i riktig retning

- KJEDELIG: 17 år gamle Pernille Svensen Øiestad valgte å dedisere sin versjon av John Lennons «Imagine» til Barack Obama. Foto: Scanpix

- Dette er et stort steg i riktig retning. Hvis du fortsetter på denne veien så får jeg tror på deg, mente Peters.

- Jeg synes rett og slett det var veldig bra, istemte Mira Craig.

Bergenske Gabrielle Leithaug hadde valgt å gjøre en versjon av «En natt forbi» skrevet av bysbarnet Jan Eggum, som hun desiderte til lillebror.

- Det var veldig fint å høre deg synge på norsk. Det var en sjarmerende og sårbar side av deg som vi ikke hadde hørt før, og det var veldig troverdig, syntes Peters.

- Usikker

IMPONERTE: Lise Mæland dediserte «Gabriellas song» til mamma, noe som fikk Peter Peters til å bestille Lise som sanger i bryllupet hans. Foto: Scanpix

Jan Fredrik Karlsen var ikke like fornøyd.

- Du hørtes ut som om du var usikker på sangen, mente Karlsen.

Lise Mæland dediserte «Gabriellas song» til mamma, noe som fikk Peter Peters til å bestille Lise som sanger i bryllupet hans.

- Jeg synes rett og slett du synger aller, aller best i hele denne konkurransen. Det må jeg si. Jeg håper du en gang synger det i mitt bryllup, fortalte Peters, mens Jan Fredrik Karlsen var litt mer tilbakeholden.

- Du synger bra, men jeg er fortsatt ikke overimponert over stemmen din, mente han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder