INTENS: Aylar Lie og Egor Filipenko fikk full pott og 40 poeng fra dommerne for sin dampende hete tango lørdag. Foto: Scanpix.

Aylar: - Det blir en knallhard uke

Eksamen og «Skal vi danse»-finale

NYDALEN (VG Nett) I tillegg til at Aylar Lie skal gjøre alt for å vinne «Skal vi danse», har artisten eksamen i medisin denne uken.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Det blir lange dager for medieyndlingen Aylar Lie denne uka. Den intensive dansetreningen før finalen i «Skal vi danse» kommer oppå all lesingen til medisineksamen.

Dansestjerna tar nemlig et årsstudium i medisin grunnfag dette året.

- Jeg har eksamen på torsdag, så det blir en knallhard uke, sier Aylar, som skal opp i første modul medisin, til VG Nett.

Aylar kollapset under Oslo maraton i september, etter at det hadde blitt for mye med skole og «Skal vi danse», i tillegg til to lungebetennelser på tre måneder.

Les også: Aylar kollapset under Oslo maraton

Mye trening og lesing

Den tidligere glamourmodellen sier imidlertid at hun ikke vil nedprioritere dansingen selv om det blir mye lesing.

- Det blir mye trening og mye lesing. Så jeg kommer ikke til å være veldig tilgjengelig, sier hun.

Om en uke er dansekonkurransen ubønnhørlig over for Aylar og Åsleik Engmark, som begge gikk videre etter lørdagens semifinale. Aylar ser frem til å få bedre tid, men erkjenner at det blir spesielt.

- Det har vært et eventyr. Vi har levd i en boble, og det blir rart å plutselig være ferdig. Men det skal bli godt å komme seg på lesesalen, sier hun.

Les også: Stig Henrik Hoff ute av dansen

Strålende fornøyd

Aylar Lie fikk flest poeng av dommerne lørdag, og etter at publikum hadde sagt sitt, sto hun og partneren Egor Filipenko igjen som det beste paret i semifinalen.

Duoen strålte etter sending.

- Vi er såååå glade. Vi lovte oss selv en ting, og det var å gi alt. Om vi skulle ryke i dag, hadde vi gjort det med hevet hode, sier Aylar.

- Vi ga absolutt maks i dag, føyer Egor til.

Les flere rampelysnyheter på vg.no/rampelys .

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder