RØD LØPER: Jim Carrey poses på premiere av dokumentarfeilmen «Jim & Andy: The Great Beyond» på filmfestivalen i Venezia 5. september.

RØD LØPER: Jim Carrey poses på premiere av dokumentarfeilmen «Jim & Andy: The Great Beyond» på filmfestivalen i Venezia 5. september. Foto: Alessandro Bianchi Reuters

Jim Carrey gjør TV-comeback

23 år etter at «In Living Color» ble tatt av luften, er Jim
Carrey igjen aktuell med en komiserie på TV.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

«Kidding» heter den nye komiserien der Jim Carey har hovedrollen. Sist han var fast inventar i en TV-serie, var i den sketsj-baserte komiserien «In Living Color» som gikk fra 1990 til 1994 og vant én Emmy-pris.

Tilbakeblikk: Jim Carreys kjæreste funnet død

Ifølge Variety er det Showtime som skal sende den nye serien med halvtimelange episoder. Carrey skal spille Jeff, også kjent som barne-TV-ikonet Mr. Pickles, frontfiguren for et forretningsimperium. Men han møter motstand når ting begynner å rakne. Showtime har bestilt én sesong à ti episoder.

På prosjektet vil Carrey nok en gang samarbeide med «Evig solskinn i et plettfritt sinn»-regissør Michel Gondry – som også skal regissere «Kidding». Gondy vant Oscar for manuset til filmen der Carrey og Kate Winslet spilte hovedrollene.

Les også: Carrey må trolig møte i retten etter ekskjærestens død

I SORG: Jim Carrey var blant kistebærerne da ekskjæresten Cathriona White ble gravlagt i hjembyen Cappawhite i Irland i oktober 2015. Foto: Niall Carson AP

– Ingen kan fylle en rollefigur som Jim Carrey, og denne rollen – som er som å følge med på Lille Trille etter fallet – kommer til å få TV-seerne til å lure på hvordan de har klart seg så lenge uten ham, sier Showtime-sjef David Nevinsi en utalelse.

Carrey er kjent for roller i filmer som «Ace Ventura» (1994), «The Truman Show» (1998), «Yes Man» (2008) og «Dum og Dummere» 1 og 2.

Fikk du med deg: Carrey raser mot vaksinelov

Komikeren ble saksøkt av ekskjærestens ektemann, etter at hun døde av overdose høsten 2015. Carrey skal ha forsøkt å få søksmålet avvist, men en dommer i høyesterett berammet i sommer rettssaken i april neste vår.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder