RØD LØPER: Jim Carrey poses på premiere av dokumentarfeilmen «Jim & Andy: The Great Beyond» på filmfestivalen i Venezia 5. september.
RØD LØPER: Jim Carrey poses på premiere av dokumentarfeilmen «Jim & Andy: The Great Beyond» på filmfestivalen i Venezia 5. september. Foto: Alessandro Bianchi Reuters

Jim Carrey gjør TV-comeback

TV

23 år etter at «In Living Color» ble tatt av luften, er Jim
Carrey igjen aktuell med en komiserie på TV.

Publisert:

«Kidding» heter den nye komiserien der Jim Carey har hovedrollen. Sist han var fast inventar i en TV-serie, var i den sketsj-baserte komiserien «In Living Color» som gikk fra 1990 til 1994 og vant én Emmy-pris.

Tilbakeblikk: Jim Carreys kjæreste funnet død

Ifølge Variety er det Showtime som skal sende den nye serien med halvtimelange episoder. Carrey skal spille Jeff, også kjent som barne-TV-ikonet Mr. Pickles, frontfiguren for et forretningsimperium. Men han møter motstand når ting begynner å rakne. Showtime har bestilt én sesong à ti episoder.

På prosjektet vil Carrey nok en gang samarbeide med «Evig solskinn i et plettfritt sinn»-regissør Michel Gondry – som også skal regissere «Kidding». Gondy vant Oscar for manuset til filmen der Carrey og Kate Winslet spilte hovedrollene.

Les også: Carrey må trolig møte i retten etter ekskjærestens død

– Ingen kan fylle en rollefigur som Jim Carrey, og denne rollen – som er som å følge med på Lille Trille etter fallet – kommer til å få TV-seerne til å lure på hvordan de har klart seg så lenge uten ham, sier Showtime-sjef David Nevinsi en utalelse.

Carrey er kjent for roller i filmer som «Ace Ventura» (1994), «The Truman Show» (1998), «Yes Man» (2008) og «Dum og Dummere» 1 og 2.

Fikk du med deg: Carrey raser mot vaksinelov

Komikeren ble saksøkt av ekskjærestens ektemann, etter at hun døde av overdose høsten 2015. Carrey skal ha forsøkt å få søksmålet avvist, men en dommer i høyesterett berammet i sommer rettssaken i april neste vår.

Her kan du lese mer om