ALVOR: Hvem som vinner «Camp Senkveld» er foreløpig ikke avgjort. Foto: VG

Thomas Numme tjener mest på TV

(VG Nett) «Senkveld»-programleder Thomas Numme har lagt et svært godt lønnsår bak seg.

Milda C. Melland
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL


Med en inntekt på nær 3,4 millioner kroner troner Thomas Numme på toppen blant de som befinner seg på TV-skjermen akkurat nå.

Hans inntekter kommer fra det populære talkshowet «Senkveld», samt andre oppdrag han gjør for TV-bransjen og næringslivet.

Anne-Katrine Hærland er ikke på TV-skjermen for øyeblikket, men var det i fjor. Hun tjente i 2009 om lag 6 millioner kroner.

Formue

Makker Harald Rønneberg må se seg slått av bestekompisen. Moromannen tjente over en million mindre enn Numme, men står fortsatt med nesten 2,3 millioner kroner i 2009.

Les også: Numme skadet på «Camp Senkveld»

De to programlederne konkurrerer i det meste, så når det gjelder det lange løp, nemlig formuen, må Numme se seg slått av Rønneberg som har spart opp fire millioner på bok. Numme står oppført med under en million i formue i 2009.

Les også: Flere så Senkveld enn Skavlan

Sett bort fra hvem som er aktuell i ruta for øyeblikket, tjener fortsatt brødrene Ylvisåker mest blant landets programledere. Komiker-duoen Vegard og Bård ligger begge over Numme, men har også inntekter gjennom komishow og platesalg.

De to har tidligere vært aktuelle med flere ulike programmer på TV Norge.

SLÅTT: Fredrik Skavlan må se seg slått av komikerduoen på TV 2. Foto: VG

Knuser Skavlan

Fredrik Skavlan har gjort stor suksess i Sverige i løpet av det siste året, men ut fra lønnsslippen må fredagskveldkongen likevel se seg slått av konkurrentene på TV 2. Skavlan dro inn 1,9 millioner i 2009, 1,5 millioner mindre enn nevnte Numme.

Selv med en god sum, er det ikke Skavlan som troner på toppen hos NRK. «Mesternes Mester»-programleder Dag Erik Pedersen står oppført med over 2,6 millioner kroner i inntekt. Pedersen jobber også som programleder i NRK-sporten, i tillegg til at han tjener store penger på foredrag.

«Nytt på Nytt»

Blant «Nytt på Nytt»-gjengen er det forfatter Knut Nærum som tjener mest, med 2,3 millioner inntjente i løpet av 2009.

500.000 kroner under finner vi programmets sjef, Jon Almaas. Linn Skåber, som for tiden er aktuell med «Hjerte til hjerte» og har tatt en pause fra «Nytt på Nytt», tjente like over en million kroner i 2009. Kan hende hennes nye TV-serie vil lønne seg på bok.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder