To av norskamerikanerne jobber som modeller

FARGEKLATT: Norsk-amerikanske Sarah Jensen-Giampapa - modell og tobarnsmamma - håper å sette litt farge på høstens utgave av «Alt for Norge» på TVNorge. Foto:@sparemediagroup,@sparemediagroup

Premiere i kveld: «Alt for Norge» satser på modeller

Kveldens premiere på «Alt for Norge» gir oss ikke bare vakre bilder av fedrelandet; to av deltakerne jobber også som modeller hjemme i USA.

 • Kristine Hellem Aanstad
 • Stein Østbø

Artikkelen er over fire år gammel

Sarah Jensen-Giampapa (27) – med aner fra Oslo – er kanskje den mest iøynefallende av de to. Hele kroppen hennes er nemlig dekket av tatoveringer.

– Det er bedre å beskrive meg som en modell med tatoveringer, enn en tatoveringsmodell. Jeg jobber innenfor tatoveringsindustrien og tar også modelloppdrag for alternative livsstilsprodukter og merkevarer, forteller Jensen-Giampapa til VG.

Hun medgir at tatoveringene tiltrekker seg blikk selv i liberale miljøer i California.

– Jeg får omtrent lik oppmerksomhet fra kvinner og menn. Folk blir nysgjerrige på dem, men jeg velger å tro at det har mest med den kunstneriske utformingen å gjøre, sier Sarah Jensen-Giampapa som aldri trodde at kroppskunsten skulle bli hennes levevei.

– Ikke på en million år hadde jeg trodd det, det falt bare ned i fanget mitt! En venn begynte å fotografere meg, og plutselig var bilder av meg publisert internasjonalt. Det er kjempemorsomt å jobbe som modell. Jeg elsker det jeg gjør – det er min pasjon, men det er hardt arbeid med trening og holde seg i form. Likevel, det betaler seg i det lange løp!

Ikke første modell i «Alt for Norge»: – Sprøtt at Norge er så stort

MED KLÆR PÅ: Adam Tock har gjort høyprofilerte modelljobber, blant annet for undertøysfabrikanter. Han er en av to modeller blant deltakerne i «Alt for Norge» som har premiere i kveld.Foto: TVNorge Foto: ,

Den andre modellen i årets utgave av «Alt for Norge» er Adam Tock (28). Han fikk ikke like lett vei til modellbransjen som Sarah. Adam snuste på modellbransjen fordi lillesøsteren hans begynte der.

– Det første jeg fikk beskjed om da jeg var på modellcastingen, var å kle av meg, slik at designerne kunne få ta bilder av kroppen min. Dessverre fikk jeg beskjed om at jeg var for tynn og bleik for denne jobben, sier Tock til VG.

Tock – som håper å finne ut mer om forfedrene fra Lier-distriktet i løpet av høsten – forteller at denne beskjeden gjorde at han, som på dette tidspunktet var 20 år, bare ønsket seg jobben enda mer – og etter seks måneder meg trening og solarium hadde han signert kontrakt med et modellbyrå.

Av klesmerker jobbet Tock for blant annet Hollister, Jockey, Target og Playboy Clothing.

Gjør comeback: Nyforelsket Henriette tilbake på skjermen

Selve avgjørelsen om å gå inn i modellbransjen kom overraskende på amerikaneren, ettersom han egentlig ikke liker å så fremfor et kamera.

– Å jobbe som modell var ... interessant. Det var veldig gøy å få dra på så mange ulike steder og møte mennesker du aldri hadde fått møtt hadde det ikke vært for denne jobben. Men dette er en bransje for svært utadvendte personer, og jeg er ikke helt den typen. Jeg er egentlig ikke så komfortabel fremfor ett kamera – noe som kanskje er litt rart ettersom jeg er med i et norsk realityshow, ler han.

– Vakkert

MODELL: I fem år jobbet Adam Tock som modell for ulike klesmerker og butikker i USA. Foto:GREG VAUGHAN/ SCOTT TEITLER,

For på søndag er Tock en av 12 amerikanere som har tatt turen til Norge for å delta i «Alt for Norge», serien hvor norskamerikanere konkurrerer om å få møte sin norske slekt.

– Å få reise rundt i Norge er det mest spennende og minnerike jeg noensinne har gjort. Hvert eneste sted vi var på var enda vakrere enn det forrige – og den eneste jobben vi hadde var å nyte det. Det var merkelig å dele denne opplevelsen med et TV-team, men da jeg klarte å ignorere dem kunne jeg virkelig ta inn inntrykkene.

Les også: «Alt for Norge»-deltager mistet alt etter skytedrama

Han er også imponert over hvor mange ulike måter en fisk kan tilberedes på, at kjøttet i Norge smaker ti ganger bedre enn i USA og hvor hyggelig nordmenn er.

– I starten virker dere ganske reservert, men hvis man klarer å prate om noe dypere enn å bare småsnakke er det overraskende hvor mye folk har å fortelle, sier han.

Også Sarah Jensen-Giampapa har bare godord å si om nordmenn.

– Det beste var å tilbringe tid i Lofoten. Skjønnheten der oppe tar virkelig pusten fra deg. Det var også i Lofoten at en kokk som het Kashda tilberedte den beste torsken jeg noensinne har spist, hvilket var en overraskelse, ettersom jeg vanligvis ikke er altfor glad i torsk, forteller hun.

Til vanlig bor Adam Tock i Chicago hvor han jobber som multimedia-designer. På fritiden liker han å skrive musikk, tegne og lese. Modellbransjen har han lagt fra seg, ettersom han egentlig aldri ville at noen skulle vite om bildene – og det takke være en film:

VGTV: «Alt for Norge» – Tid for lutefisk

– Etter at jeg hadde sett «Zoolander» innså jeg at jeg måtte tåle å få slengt etter meg mange dumme film-sitater når det kommer til å være en mannlig modell. Derfor bestemte jeg meg for å ikke fortelle så mange om modelljobbingen, sier han og fortsetter:

– Men da noen la bildene mine ut på en blogg, spredte de seg som ild i tørt gress. Så jeg må innrømme at det var morsomt å se at det ble flere og flere treff på navnet mitt i Google-søket, sier han.

«Alt for Norge» har sesongpremiere 30. august klokken 20.00 på TVNorge.

NYE DELTAKERE: «Alt for Norge»-deltakerne i sesong seks er, bakerst fra venstre: Joel Hilmo, Camille Humpherys, Jacob Uggerud, Hannah Tjoflat, Quanzakari Dechiara-Crillon, og Adam Tock. Foran fra venstre Scott Wallingford, Sarah Jensen-Giampapa, Taylor Randle, Terese Roholt, Kelsey Tungseth, og David Engen. Foran programleder Henriette Bruusgaard. Foto:TVNORGE,

Les også

 1. Slik blir TVNorge-høsten

  NYDALEN (VG) Nakendating, Ylvis-comeback og komikk ut av ingenting er noe av det som står på programmet på TVNorge til…
 2. «Alt for Norge»-deltaker mistet alt etter skytedrama

  Etter en personlig tragedie og flere tunge år, føler ikke…
 3. Henriette Bruusgaard er gravid

  Programleder Henriette Bruusgaard (33) blir mamma for første gang.

Mer om

 1. TVNorge
 2. Reality-TV

Flere artikler

 1. Pluss content

  Kristentatoveringer: – Dette er Jesu blekk

 2. Pluss content

  Fem norske jenter: De lever modelldrømmen i New York

 3. Pluss content

  Lee Dixon om «The Famous Back Four»: - Vi led oss gjennom treninger

 4. Pluss content

  Norges nye supermodell: Vil egentlig bli astrofysiker

 5. Pluss content

  Line (40) er Norges mest tatoverte kvinne

Fra andre aviser

 1. Modellbransjen vil ha idrettsutøvere som Adrian (21)

  Aftenposten
 2. Sjekk disse tatoveringene: – Uten Brann hadde ikke livet vært det samme

  Fædrelandsvennen
 3. Hun er vinneren av årets Scandinavian Supermodel Competition

  Fædrelandsvennen
 4. Derfor har tusenvis av mennesker tatovert et semikolon på kroppen

  Aftenposten
 5. Komiker Adam Schjølberg har aldri følt at han passer inn

  Aftenposten
 6. Lagde spillefilm med John Olav Nilsen

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder