NYE OPPDRAG: Matt LeBlanc, Chris Evans og «The Stig» lar seerne få mer «Top Gear» etter Jeremy Clarksons exit.
NYE OPPDRAG: Matt LeBlanc, Chris Evans og «The Stig» lar seerne få mer «Top Gear» etter Jeremy Clarksons exit. Foto: ,

«Friends»-stjerne blir Top Gear-programleder

TV

Matt LeBlanc er klar for nye oppgaver og skal bidra til at
fansen snart kan glemme Jeremy Clarkson.

Publisert: Oppdatert: 04.02.16 15:42

Skuespilleren, mest kjent som Joey i den populære TV-serien «Friends», blir en av programlederne i BBCs bilprogram «Top Gear». Han slår seg dermed sammen med Chris Evans som overtok som programleder etter at kontroversielle Jeremy Clarkson ble sparket ut av BBC.

– Som bilfrelst og en kjempefan av «Top Gear» er jeg beæret og gleder meg over å være en del av dette ikoniske programmets nye kapittel, sier LeBlanc om den nye jobben.

Med LeBlancs inntreden er det første gang TV-programmet får en ikke-britisk programleder i seriens 39 årige historie, heter det i en pressemelding fra BBC.

VG+: Les stort intervju med Chris Evans om nye «Top Gear».

Medprogramleder Chris Evans er også svært fornøyd med sin nye kollega.

– Matt har vært bilfrelst hele livet og jeg gleder meg stort over at han nå blir med i Top Gear. Å få spille ut våre villeste bilideer på skjermen er en drømmejobb, og jeg er sikker på vi kommer til å diskutere noen morsomme «roadtrip»-ideer, sier Evans i en kommentar.

Les også: Slik gikk det med «Friends»-stjernene

Matt LeBlanc har blitt 48 år, og mange kaller han nok Joey fremdeles, etter 10 sesonger i «Friends». Han har også vært med i en del filmer, blant annet «Lost in Space» fra 1998 og «Charlie's Angels» fra 2000.

Sett denne? «Friends»-stjernene gjenforent

Han var med som gjest i Top Gear allerede i 2012, og han var også med i en episode året etter. LeBlanc hadde også stor suksess med rollen i komiserien «Episodes», som han mottok en Emmy-nominasjon for.