DANNY OG SANDY?: Eks-Idolfinalist Orji Okoroafor (28) og tidligere Grand Prix-deltager Malin Schavenius (28) hopper over de innledende rundene og går rett til finalerundene i TVNorges Grease. Foto: VG/Espen S. Hoen

Gratispassasjerer til Greaseskolen

(VG Nett) I kvelden episode av Grease sjokkerer den beryktede dommeren Geir Bie deltagerne ved å la to profesjonelle musikalartister gå direkte videre til Greaseskolen.

  • Trine Saugestad Hatlen

Artikkelen er over 11 år gammel

- «To er sikret finaleplass. Men det er ingen av dere». Slik lyder den knallharde beskjeden Geir Bie gir de tretti håpefulle som har kommet seg gjennom de tøffe innledende rundene med auditioner til Greaseskolen på TVNorge.

Ettersnakk:Finn flere saker her!

I kveld introduserer den beryktede dommeren nemlig artistene Malin Schavenius og Orji Okoroafor, som han har gitt såkalte wildcards. Dermed er de to garantert to av fjorten finaleplasser i kampen om å få hovedrollene som Danny og Sandy.

- Unike talenter

SAMMENBRUDD: Andrea G. Brændvik (23) trekker seg fra Greaseskolen i kveldens sending. Bildet ble tatt da hun gråtende måtte forlate Idol i 2005. Foto: VG

Den erfarne bransjeveteranen mener nemlig at de to, som han har jobbet med før, er unike talenter som fortjener plass i rampelyset. Orji er kjent fra Idol, Fame og Saturday Night Fever, mens Malin har deltatt i Grand Prix to ganger.

Debatt:Diskuter «Grease» her

Bie synes ikke det er urettferdig for de andre at de to får direkteadgang til finaleukene.

Les også:Grease-juryen skremt over talentmangel

- Tvert imot. Jeg tror derimot det var fint for dem å få en ekstra utfordring, slik at de måtte prestere enda hardere i den siste runden. Og den erfaringen tror jeg de vokste veldig på, sier han. Han benekter også at de to erfarne artistene er headhuntet fordi det ikke fantes potensielle kandidater blant de tretti fra den åpne auditionen.

Kjempeglade

MØTER KRITIKKEN: - Jeg er ærlig og direkte, men ikke streng, sier Geir Bie om sin rolle som dommer, her fra Dansefeber. Foto: TV Norge

- Nei, overhodet ikke. Vi kunne tatt med et par-tre jenter og gutter til videre vi, det var nok å ta av. Det kommer seerne til å se når vi kommer i gang for alvor, opplyser han til VG.

Malin og Orji selv er kjempeglade for sjansen de har fått, og forteller at de har blitt overraskende godt mottatt av de andre finalistene. Men de er ikke overbeviste om gratisbillettene nødvendigvis teller i deres favør.

- Jeg tror heller vi kommer til å få det tyngre når utstemmingene kommer i gang. Det er tross alt tv-seerne som bestemmer, og de har allerede blitt litt kjent med de andre og sett dem kjempe og gråte seg gjennom de første rundene, konstaterer de to.

Les også

Mer om

  1. Reality-TV

Flere artikler

  1. Grease-juryen skremt over talentmangel på audition

  2. «Alle» vil se «Grease»

  3. «Greaseskolen»: - Vi er ikke bitchy mot hverandre

  4. Lena (16) yngst på Greaseskolen

  5. Sofie og Bjørnar vant «Grease»-finalen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder