Satser stort på barnas «Da Vinci-kode»

TV

NRKs nye ungdomssatsing «Skattejakten» skal fange lørdagsseerne med historiske ledetråder, spesialeffekter og elementer av fantasy.

Publisert:

- Vi synes det var på høy tid at noen laget ungdomsunderholdning som går utover de stereotypiske seriene vi er vant med i Norge. I norsk målestokk er «Skattejakten» definitivt internasjonal. Vi har lekt oss med effekter og en storyline med fantasy-elementer, i tillegg til locations i utlandet, forteller regissør Thomas Kaiser til VG.

Skattejakten som går over seks episoder og har première lørdag på NRK1, er en selvstendig oppfølger til ungdomsserien «Veddemålet», produsert av Nordisk Film.

Spennende reise

Serien følger fire ungdommer fra Norge og Sverige spilt av Ingrid Giæver (14), Niklas J. Knudsen (18), Sally F. Carlsson (17) og William Svedberg (13) på en reise gjennom Europa i sporene til sin savnede oldefar Ulrik - som en gang forlot familien sin og siden ble sporløst borte.

Den eneste ledetråden er en merkelig rebus ungdommene fant sist sommer. Jakten på svar leder dem ut på en spennende og historisk reise fra Norge til Frankrike.

Med en Skandinavisk rolleliste og internasjonal setting er serien laget for å kunne distribueres i Norden med Norge først.

- Vi sier jo at dette er som da Vinci-koden for barn, på grunn av symbolikken og de historiske ledetrådene i handlingen. Det gjør serien unik.

- Veldig kult

- Om alt går etter planen vil «Skattejakten» bli vist frem på den internasjonale TV-messen MIPCOM i Cannes senere i år. Der kommer innkjøpere fra utenlandske TV-stasjoner for å se på nye serier. Og vi tror den vil fange interessen fra innkjøperne, forteller regissør Kaiser, som brukte seks sommeruker til å spille inn serien sammen med barneskuespillerne på location i Norge og utlandet.

- Jeg synes resultatet ser kjempebra ut. Det var en morsom innspilling og gøy å jobbe med en norsk produksjon. Vi hadde jo aldri vært på noen av disse historiske stedene og synes det var veldig kult. Spesielt alle stedene i Frankrike, forteller den svenske skuespillerinnen Sally F. Carlsson til VG.

Ungjenta fra Stockholm forteller at de svenske og norske skuespillerne ble som søsken under innspillingen:

- Vi jobbet jo sammen i «Veddemålet», så da vi begynte på «Skattejakten» føltes det som en gjenforening. Vi var jo sammen hele tiden, så klart man småkrangler, men man blir som søsken, fortsetter Sally, som får medhold fra norske Ingrid Giæver.

Her kan du lese mer om