"Skal vi danse?"-finale: - Mona, du får meg til å svette!

(VG Nett) Mona Grudt ligger ni poeng over konkurrenten Tshawe Baqwa etter at dommerne sa sitt under kveldens finale.

  • Inga Semmingsen

Artikkelen er over 12 år gammel

LEDER: Mona Grudt leder over Tshawe etter at dommerne har sagt sitt under lørdagens finale i Skal vi danse? Foto: SCANPIX

Ikledd knall rosa og akkompagnert av sangen "Faith" av George Michael danset Mona Grudt og Glenn Jørgen Sandaker seg gjennom kveldens andre finaledans, en sexy Samba.

- Jeg er varm, jeg virkelig svetter. Ingen burde kjøpe julegaver til far. Det holder å ta opp alle de latinske dansene Mona har gjort i dette programmet og pakke det pent inn, sa Tor Fløysvik.

LES OGSÅ:Mona og Tshawe til finalen

I likhet med resten av dommerne ga han paret ti poeng for gjennomførelsen. Etter finalens tre danser ligger den tidligere skjønnhetsdronningen ni poeng over konkurrenten Tshawe Baqwa.
Nå er det publikum som bestemmer.

Engelsk vals

Tidligere skjønnhetsdronning Mona Grudt og hennes dansepartner Glenn Jørgen Sandaker var de første ut på parketten hvor de danset en engelsk vals.

- Fantastisk flott levert vals. Jeg har satt pris på at du har hørt på rådene dommerne har gitt, og det er en av grunnene til at du står her i dag, sa dommer Trine Dehli Cleve.

FORHÅNDSFAVORITT: Tshawe Baqwa under lørdagens finale i Skal vi danse? Foto: SCANPIX

Det var de andre dommerne enig i, for paret var bare ett poeng fra å få full pott etter kveldens første dans. Tre av dommerne ga paret en klar tier, mens Dehli Cleve ga dem en sterk nier.

Diskuter:Hvem vinner Skal vi danse?

Andre finalepar ut hadde ifølge dommerne også full kontroll på valsen.

- Det er vanskelig å danse vals etter Mona. Hun satte verdensrekord, men du tangerte den, sa Tor Fløysvik til Tshawe og Maria.

Men poengresultatet ble ikke like bra. Med to åttere og to niere, lå de hele fem poeng under Mona og Glenn Jørgen etter første dans.

Har vært syk

Det kan ha en naturlig forklaring, at Mona og Glenn Jørgen gjorde det bedre. Bare fire dager før finalen ble storfavoritten Tshawe Baqwa slått ut av sykdom.

"Tshawe kom på trening i dag og sa han hadde kasta opp på morgenen og ikke følte seg helt pigg, men at han ville prøve å trene likevel. Så tok det fem minutter før han løp ut på doen og kasta opp igjen... Ikke akkurat noen optimal oppladning til lørdagens finale", skrev Tshawes dansepartner Maria Sandvik på parets blogg.

Selv om han ikke følte seg helt frisk, skal han likevel ha møtt opp på trening dagen etter. Da paret kom på scenen i dag så Tshawe ut til å være frisk og klar for å gi jernet.

- Jeg er så klar at det ikke er morsomt en gang, sa han og smilte stort, sa han.

Kastet skjorta

Da Mona og Glenn Jørgen hadde fått full pott etter kvelden Samba, ga Tshawe alt for å ta igjen skjønnhetsdronningen. På slutten av det latinske dansen kastet han skjorten, til publikums store fornøyelse. Likevel var ikke dommerne helt overbevist.

- Du får Rio til å blekne med det showet. Noen feiltrinn, men gud for et show, sa Trond Harr.

Alle dommerne ga paret en ni. Så etter andre dans så Tshawe og Maria hele ni poeng under konkurrenten.

Danser med millioner

Mona Grudt bokstavelig talt strålte under finalens siste dans, hvor deltagerne selv fikk bestemme hvordan det skulle være.

Grudt hadde på seg ørepynt til en pris på over 70.000 kroner, en ring til 150.000 kroner og et kjede til 750.000 kroner. Alt i 18 karat hvitt gull og spekket med diamanter.

SE VGTV:Mona prøver smykker til 1 million kroner

- Det tror jeg må være den dyreste ringen som har vært på den fingeren. Den kledde meg, synes jeg, sa Mona til VG Nett da hun prøvde smykkene før lørdagens finale.

Det var ikke bare diamantene som strålte. Mona og Glenn Jørgen fikk igjen full pott av dommerne.

- Skjønne glitrende Mona. Dette er kvalitet fra topp til tå, og veldig underholdende, sa Fløysvik.

Storfavoritt

Skal man tro på oddsen er det Tshawe som vil stikke av med kveldens seier. Hos bettingselskapet Centrebet ligger Tshawe på 1,45 i odds, mens Mona har 2,55.

Hos NordicBet er det Tshawe folk har tro på, med odds på 1,47, mens Mona Grudt gir 2,70 ganger pengene tilbake, skriver side2.no

Og under kvelden siste dans, overbeviste han virkelig.

- Her kommer Mona dalende ned fra himmelen, du er en fantastisk kontrast. Du har sprengt poengskalaen, sa dommer Trond Harr.

Det fikk han rett i. Tshawe og Maria fikk full pott av alle dommerne.

Tilbake på parketten

De åtte danserne som så langt hadde blitt slått ut av konkurransen, var til stede under kveldens finale for å se hvem som gikk helt til topps i den glamorøse konkurransen.

Mari Maurstad, Jostein Pedersen, Dag Otto Lauritzen, Esben Esther Pirelli Benestad, Trine Hattestad, Pia Haraldsen, Liv Marit Wedvik, og Finn Christian Jagge fikk alle tatt seg en siste sving på parketten før de to finalistene entret dansegulvet.

HVEM VINNER? Mona Grudt og Tshawe Baqwa er finalister i årets "Skal vi danse?" FOTO: Thomas Reigsæter

Flere artikler

  1. Tshawe vant «Skal vi danse?»

  2. Finken fikk fyken

  3. Over en million så Tshawe og Maria vinne!

  4. Mona og Tshawe til finalen i «Skal vi danse?»

  5. Lasse Ottesen er ute av «Skal vi danse»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder