TV-Gaute fikk røykfri-prisen

- Utrolig kjekt!

(VG Nett) Gaute Grøtta Grav (27) ble hedret som ikkerøykende rollemodell i Oslo i dag.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

HEDRES SOM IKKE-RØYKER: Gaute Grøtta Grav (27). Foto: VG

Programlederen, kjent fra blant annet «Søppelkongen» og snart klar i ny «Farmen»-runde, fikk utmerkelsen på det som er Verdens røykfrie dag.

Gaute ble fremhevet som et godt forbilde for unge ved at han i beste sendetid har tatt sterk avstand fra røyking.

- Røking er ut! Utrolig kjekt å få pris for noe som er helt selvsagt! sa den populære programlederen etter å ha høstet både medalje og kunstverk.

- Jeg har funnet ut én ting. Det er at folk ikke slutter å røyke før de selv vil. Jeg har selv aldri røykt. Men hvordan kan jeg som en tabloid fyr gi tips? Jeg kan fokusere på at kroppen blir fin av ikke å røyke, svarte Gaute på sitt eget spørsmål.

Sang jazz

Gaute viste også sine musikalske talenter på utdelingen, hvor blant annet helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad var til stede. 27-åringen, som entret rampelyset i 2001 da han selv vant «Farmen», hadde med eget jazzband og sang foran forsamlingen.

- Jeg har gått på Paul McCartney-skolen i England og driver med sang på si. Noen plate blir det nok ikke, men vi tar gjerne imot oppdrag, sprudlet Gaute som ikke gruer seg til å møte røyksugne surpomper på «Faremn» til høsten - noe TV-seerne før har sett kan utarte seg.

- Da skal gå fint. Jeg må bare forklare dem at «Slapp av - det går over», sa Gaute til VG Nett.

Enda to priser

Landslaget Mot Tobakksskadene og Røykfritt Miljø Norge delte ut prisen i Kreftforeningens lokaler i hovedstaden.

Bedriftsprisen gikk i år til Avdelingen for preventiv Kardiologi ved Ullevaal Universitetssykehus mens hedersprisen ble overrakt til Gro Nylander, fødselslege og forfatter.

Blant tidligere vinnere av røykfriprisen, er Dagfinn Høybråten og Gro Harlem Brundtland.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder