IKKE BITTER: NRKS profilerte Grand Prix-kommentator Jostein Pedersen har fått beskjed om at han har mistet jobben som hovedkommentator. Foto: VG

IKKE BITTER: NRKS profilerte Grand Prix-kommentator Jostein Pedersen har fått beskjed om at han har mistet jobben som hovedkommentator. Foto: VG

NRK vraker GP-Jostein

Kommenterer ikke neste Grand Prix

GP-profilen Jostein Pedersen er ikke aktuell som NRKs hovedkommentator under neste års Grand Prix.

Rune Skogseth
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

- Jeg har hatt tolv år i verdens beste jobb, og NRK har selvfølgelig full rett til å velge andre, sier han til VG.

Det var i forrige uke at NRK-frilanser Jostein Pedersen møtte NRK-lederne Hasse Lindmo og Stina Greaker i London, hvor han er bosatt.

Under møtet fikk han vite at NRK ikke aktet å fornye hans GP-engasjement. Dette skjer etter at han i mai i år fikk beskjed om at han ikke lenger var aktuell som programleder i «Reiseradioen».

- Det forbauser meg ikke om disse tingene henger sammen, sier han til VG.

- Det er jo ikke unaturlig at NRK-lederne snakker sammen, slår han fast, og vil ikke utdype det nærmere.

Diskutèr:

Ikke bitter

Pedersen fikk ikke inntrykk av at det var turbulensen omkring hans saftige Carola-kritikk i forkant av årets Grand Prix som er årsaken til at han vrakes.

- Jeg ble informert om at NRK ønsker å fornye konseptet, og at jeg i den forbindelse ikke inngår i GP-planene. Hva fornyelsen skal bestå i, må du nesten spørre NRK om.

Pedersen gjør det klart at han ikke er bitter over vrakingen, etter å ha kommentert Grand Prix-finalen for Norge hvert år siden 1994, kun med unntak av 1995.

- Som arbeidsgiver har NRK rett til å velge hvem de vil, og jeg hadde ingen kontrakt om å få fortsette med dette i all evighet. Jeg har hatt det veldig flott i disse årene, og er stolt over hva vi har fått til. Jeg har også fått et inntrykk av at NRK har ønsket en person med klare meninger om GP-artistene i denne rollen. Men jeg sier som Einar Førde: Ingen er uerstattelige.

Rettssak

Den mangeårige GP-generalen kan fortelle at han allerede i sommer forsto at hans fremtid som GP-kommentator hang i en tynn tråd.

- Jeg ba NRK-ledelsen om å få avklart min rolle før sommerferien. Det hadde vi en avtale om. Men den avtalen klarte de ikke å holde. Jeg hørte ingenting. Da sendte jeg en e-post til min prosjektleder i NRK, og ga beskjed om at jeg forsto et hint.

Først denne uken fikk han imidlertid beskjeden han sier han var godt forberedt på å få.

- Ditt navn forbindes jo sterkt med merkevaren Grand Prix?

- Ja, og jeg tar til etterretning at NRK-ledelsen nå går vekk fra det. Da er vel det en del av den fremtidige strategien.

Pedersen gjør det imidlertid klart at han ikke har viet Grand Prix mange tankene i de siste månedene. Etter at hans sønn Magnus (7) 14. august i fjor ble angrepet av en engelsk setter i Sandnessjøen, har han vært opptatt av å forberede rettssaken. Hundens eier er tiltalt etter lov om hundehold for uaktsomhet i forbindelse med angrepet. Saken kommer opp for Alstahaug tingrett i Mosjøen i dag, og Pedersen skal vitne fra London.

- Denne saken har tatt mye mer av min tid i det siste, og Grand Prix blir ganske uvesentlig i sammenligning. Den har vært en virkelig stor påkjenning.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder