Kjempesmell i TVNorge

Millionene renner ut av TVNorge-kassa. Selv ikke suksessen med «Big Brother» redder kanalen fra en tapsbombe.

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

- 49,3 prosent eierskap er noe dritt. Logisk nok er det den andre parten som styrer, sier TV 2-sjef Kåre Valebrokk, som gjerne skulle vært majoritetseier slik at han hadde makt til å kutte kostnadene i tapskanalen.

Innenfor budjettet

- Vi har prøvd å få kuttet kostnader i TVNorge i mange år. Vi fortsetter å prøve det nå. TVNorge er for øyeblikket i en budsjettprosess for neste år, sier økonomidirektør Øyvind Johannessen i TV 2.

Det kan virke som de får hjelp fra majoritetseieren SBS.

- Den nye ledelsen i SBS snakker litt mer samme språk som oss når det gjelder økonomi, sier Johannessen.

- Vi forholder oss til de budsjettene vi får fra styret i TVNorge, og vi har alltid holdt oss innenfor budsjettrammene, sier informasjonsdirektør Jens Petter Gjelseth i TVNorge, som ikke vil røpe om kanalen skal kutte kostnader neste år.

- Vi skal være enda mer bevisste enn vi har vært tidligere år. Hvis det blir en kostnadskutt, vil det også gå ut over programmene. Men det er allerede bestemt at vi skal sende «Big Brother» og «Muldvarpen». Så disse programmene blir ikke fjernet fra sendeskjemaet, lover Gjelseth.

Det ligger an til at TVNorge vil tape nærmere 110 millioner kroner i år, ifølge bransjebladet Kampanje.

Til tross for dette milliontapet har TVNorge satset på rådyre programmer som «Big Brother» (30-40 millioner kroner), «71 grader Nord», «Villa Medusa» og diverse andre egenproduksjoner. De har også undertegnet en nyhetsavtale på fem år med Juritzen/MTV til en verdi av 196 millioner kroner.

Sært paradoks

Problemet for TV 2 er at de ønsker å tjene penger på TVNorge, men de ønsker ikke at kanalen skal stjele seere fra dem. Derfor gleder ikke Valebrokk seg til våren når «Big Brother» er tilbake på skjermen.

- Det sære paradoks, er at jo bedre det går på TV 2, jo dårligere går det med TVNorge. Og omvendt. Så jeg får si som brura, jeg både gleder og gruer meg, sier Valebrokk som la frem tallene for TV 2-konsernet i går ettermiddag.

Konsernet viste et underskudd på 25,7 millioner kroner. Dette skyldes TVNorge (43 millioner kroner), aksjetap (31 millioner kroner) og TV 2 Interaktiv (17 millioner kroner).

Selve TV-kanalen TV 2 går brukbart med et overskudd på 103,6 millioner kroner i de ni første månedene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder