SJEKKERNE: Svein Østvik (47) med sitt knippe sjekkere, f.v.: Line Susanne Arnestad (26), Nina Lindseth (42) (bak) og Tone Lyngmo (47). Hilde Jørstad (39) kunne velge mellom (f.v.) Kristian Sebastian Kristiansen (30) Jan Olav Bjørke (31) og Tore Nytrø (39). Foto: TV3

TV3 klar med «Charterfeber»-sjekking: «Charter»-Svein: - Tøft psykisk å måtte «svikte»

(VG Nett) VG Nett kan her avsløre ansiktene på de seks frierne som Svein og Hilde skal få boltre seg i gjennom 12 episoder av «Charterfeber».

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Charterfeber - hjemmeside

Ny tvist i realityserien som TV3 har premiere på i kveld, er at «Charterfeber»s to superstjerner, Svein Østvik (47) og Hilde Jørstad (39), får følge av tre håpefulle friere hver til Ayia Napa.

- Det var helt fantastisk, sier Svein til VG Nett - uten å kunne røpe om han forelsket seg i noen av de tre kvinnene han fikk presentert.

Sterke følelser

- Men jeg kan si såpass at det ble sterke følelser, mye sterkere enn i «Ungkaren», hevder Svein som er mest kjent for sine elleville stunt. Underveis får TV-seerne blant annet se ham splitter naken.

- Er det vanskeligere å blotte følelseslivet enn å blotte rumpa?

- Ja, det er det helt klart, svarer Svein.

Hilde: - Var litt redd

Det er første gang Svein og Hilde «jobber» sammen.

BADELØVER: Tore, Jan Olav og Kristian svermer rundt Hilde på Ayia Napa. Foto: TV3

- Jeg var nesten litt redd ham i starten. Svein er jo litt voldsom. Men produsentene sa at jeg måtte lære meg å avbryte ham, og da jeg prøvde meg på det, var isen brutt. Svein og jeg kunne vært det perfekte par! fleiper Hilde - før hun legger til:

- Men det hadde nok blitt litt for mye av det gode!

Seks kandidater

Av et stort knippe søkere som alle beundrer Svein og Hilde, plukket TV3 ut de seks kandidatene de mente passet best i kjærlighetskampen. I første episode av «Charterfeber tur-retur Ayia Napa» får TV-seerne se en svært nervøs Hilde og en mindre nervøs Svein før møtet med sjekkerne.

- Jeg fikk helt hetta, innrømmer Hilde til VG Nett.

Om Svein var eplekjekk før møtet, var han langt mindre tøff da alvoret begynte å gå opp for ham underveis i ferieuka.

- Fy fader, det var beinhardt. Det tok voldsomt tak. Det var veldig tøft psykisk å skulle «svikte» noen, sier Svein som under valget av frier i aller siste episode måtte kjempe mot tårene.

TÅREVÅTT: I beste «Ungkaren»-stil kjemper Svein mot tårene under utvelgelsesprosessen i siste episode av «Charterfeber». Foto: TV3

- Var helt kjørt

- Stemningen var helt elektrisk. Det var mye vanskeligere enn jeg hadde forventet. Jeg var helt kjørt, betror 47-åringen som har blitt rikskjendis gjennom flere sesonger av «Charterfeber».

Svein fikk valget mellom tre damer i alderen 26 til 47 år.

- Aldersforskjellen til den ene av damene, var stor. De tre kvinnene var også veldig ulike - de utfordret meg på hver sin måte, sier Svein som forklarer at han følte et stort press underveis om å lage «bra TV».

- Jeg følte også ansvar for disse damene som hadde meldt seg på, kanskje ikke først og fremst fordi de beundret meg, men fordi de var fan av «Charterfeber». Og kanskje fordi de ville på TV. Jeg ville at alle skulle ha det fint hele tiden. Og tøffere ble det da jeg etter hvert forsto at damene faktisk likte meg, og jeg likte noen bedre enn andre..., innrømmer Svein.

Han mener at det TV-seerne får se, er ekte.

- Jeg er stolt over å få være med på å lage TV, hvor jeg mener vi formidler dype følelser. Vi hadde noen nære vakre samtaler mens kameraene rullet, forklarer Svein.

Hilde: - Skummelt

Også Hilde følte ansvar for beilerne sine.

- Jeg følte at jeg måtte være vertinne for dem den uken vi var der. Det var skummelt. Jeg følte at jeg måtte holde maska uansett. Ingen forstår hvor vanskelig det egentlig er å figurere på TV på denne måten, sier Hilde som kom godt overens med frierne. Den yngste var 30 og den eldste 39.

SVEIN I SITT ESS: Nina, Tone og Line vet å gjøre kur til «Charterfeber»-kjendisen Svein. Foto: TV3

- Jeg ser mer på mennesket enn på alder, sier Hilde som var ydmyk over det faktum at frierne hadde meldt seg på fordi de var interessert i nettopp henne.

Drikker ikke

- Jeg undret meg over hva det var de hadde giret seg opp over - om det var galskapen min de likte, eller om de så meg som jeg er, forklarer Hilde som i motsetning til Svein styrer unna alt som heter alkohol.

- Jeg var spent på hvordan frierne mine ville takle det at jeg ikke drikker. Men de var flinke, alle tre, forteller Hilde som ikke røper om det oppsto sterke følelser.

- Men jeg gråt ikke under innspillingen av siste episode, da jeg skulle velge, slik som Svein gjorde. Men jeg syntes det var ubehagelig - nesten som en parodi på «Ungkaren», røper Hilde.

TV-seerne får i kveld også gjensyn med en rekke andre «Charterfeber»-kjendiser, som bingovertinnene Lisbeth og Nansy.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder