TØYET GRENSER: Kjetil Nørstebø og Tonje Frøystad Garvik spiste og drakk godt av mat og drikke de fikk inn på gården på «ulovlig» vis. Foto: Alex Iversen, TV 2

«Farmen»-deltagere fikk besøk av venn på gården – ble fôret med mat, snus og 12 øl

Lite ante TV 2 om at «Farmen»-trioen Tonje, Lene og Kjetil unte seg et festmåltid i storbondehuset. I tillegg ble det skrevet en lapp med bestilling av mat, bekrefter begge parter.

Artikkelen er over ett år gammel

I gårsdagens finale av «Farmen» kunne Tonje Frøystad Garvik (29) strekke armene i været etter å ha slått Kjetil Nørstebø (28) på målstreken i kunnskapskonkurransen.

I dag er det full isfront mellom de to finalistene. Det har oppstått etter beskyldningene om juks i finalen. Kjetil mener nemlig at Tonje har fått servert spørsmålene i forkant, mens Tonje på sin side mener Kjetil lyver for å underbygge sine egne påstander:

Nørstebø gir seg imidlertid ikke der. Nå forteller han også om at Tonje og kjæresten Lene Sleperud (29) fikk besøk av en venninne inne på gården. Besøket skjedde allerede i uke 4, og med seg hadde de mat, øl og snus som trioen dro nytte av.

– Vi har drukket øl, spist kanelgifler og diverse. Jeg fikk fortalt at maten hadde kommet inn på gården gjennom en venninne av Tonje og Lene. I skogen. På et tidspunkt ble det skrevet en lapp også, som skulle henge på et tre til denne venninnen, sier Kjetil, som selv var med å spiste og drakk av varene, til VG.

– Hvor mye mat var det snakk om?

– Det var mye. Jeg har spist sjokolade, det var snakk om mange 200 grams plater. Jeg har spist smørbukk, drukket sprite, øl, spist pølser, kanelgifler, ostepop, potetgull og Rett i koppen.

– Og hvor mye alkohol?

– Den kvelden drakk vi en tipakning med Carlsberg. Snus fikk de, også. Det var en uke, kanskje to, der jeg var delaktig i det der. Så fikk jeg beskjed om at det var tomt. Men jeg skjønte jo at det ikke var tomt, at det bare var noe de sa.

MED PÅ LAGET: Tonjes kjæreste, Lene Sleperud, forsynte seg også godt av matleveransen de fikk i uke 4. Foto: Alex Iversen, TV 2

les også

«Farmen»-Karianne måtte avlyse TV-opptreden i kjølvannet av finalebråket

Til VG bekrefter Tonje Frøystad Garvik at hun fikk besøk av en venninne – og en kollega av venninnen – på gården, og at den samme venninnen dagen etter kom tilbake og leverte mat og drikke i skogen. VG har også sett en video filmet av kollegaen, og som viser vennens møte med «Farmen»-jentene.

– Det er vanskelig å koordinere en sånn ting, vi var jo ti eller elleve deltagere som vimset rundt overalt. Plutselig en dag møter Lene en venninne til Tonje i skogen. Hvordan koordinerer man det på en kveld? Hun må jo ha kommunisert det på en måte? Det går ikke an å være så heldig, mener «Farmen»-deltager og venn av Kjetil, Nikolai Aspen (23).

les også

«Farmen»-Lene fikk homofiendtlig brev i posten: – Jeg ble ganske sjokkert

I videoen VG har sett virker det som at møtet med venninnen var tilfeldig. Tonje mener at den tapende «Farmen»-finalisten prøver å svekke troverdigheten hennes ved å insinuere at folk i produksjonen har hjulpet henne med å smugle inn mat på gården.

– Det stemmer overhodet ikke. Dette var en nær og god venninnen av meg, som visste at vi var på gården og som jobber 15 minutter unna. Hun tok med seg en kollega for å hilse på oss. Vi var ikke klar over at hun skulle komme. Jeg har en film av det, og der forteller hun hvordan de kom seg inn. Det er en falsk påstand, sier hun.

les også

Sølvi Monsen ute av «Farmen»: – Kjetil var mildt sagt forbannet på meg

Kjetil forteller også om en lapp med en «bestillingsliste» som trioen skrev, og som ble hengt opp på et tre i skogen.

– Men det kom aldri noe mer. Lappen satt vi sammen og skrev i storbondehuset, og jeg skrev til og med navnet mitt på den, sier han.

Det bekrefter også «Farmen»-vinneren, som sier lappen ble skrevet i tilfelle venninnen skulle komme tilbake.

UTEBLE: Kjetil Nørstebø nektet å delta i scenene der deltagerne feirer «Farmen»-vinneren. Dette fordi han mener Tone jukset seg til seier. Foto: Cicilie S. Andersen

– Hvor mye mat og drikke fikk dere inn på gården, Tonje?

– Vi fikk 500 kroner i snus, fem snusbokser og tolv øl. I tillegg fikk vi kaffe, smør, krydder, buljong, pølser, falukorv, skinke og ostepop. Vi hadde et festmåltid én gang og så var det slutt. Kjetil var for øvrig den som spiste mest.

Og:

– Det ble med den ene gangen. Venninnen min turte ikke komme inn flere ganger.

les også

Farmen-Nikolai: Tapte tvekampen – vinner damene

Da VG ankom finaleinnspillingen i oktober, fikk vi beskjed om at Tonje hadde falt og slått seg natten i forveien etter et toalettbesøk. Kjetil har imidlertid en helt annen historie.

– Det som skjer er at Tonje sier til meg at hun skal opp i skogen for å gjemme restene etter maten som lå på en gjemmeplass oppe i skogen. Senere kom hun haltende tilbake, etter å ha falt ned fra et gjerde. Hun laget en historie om at hun hadde snublet på vei til utedoen, mener han.

les også

«Farmen»-kjærestene røpet sin store hemmelighet: – Helt sinnssykt

Det er en sannhet med modifikasjoner, ifølge Tonje.

– Jeg skulle fjerne denne lappen vi hadde hengt opp på treet, ikke matrester. Jeg kom meg over dette gjerdet, men falt oppå en avkappet stokk. Det hører med til historien at jeg var på do, også, medgir hun til VG.

Presseansvarlig for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, erkjenner at kanalen ble klar over besøket fra denne venninnen en tid etter at innspillingen ble avsluttet.

– At Tonje fikk besøk av en venninne i uke 4 er vi kjent med. Dette skjedde én gang. Kjetil spiste og drakk også av de matvarene som venninnen hadde med seg, uten å varsle produksjonen. Det er skuffende at deltagerne jukset med maten denne ene gangen, men vi ser ikke relevansen av det i forhold til påstandene om finalejuks, sier han til VG.

Les også

 1. «Farmen»-deltager Irene Halle brøt reglene igjen: – Det er mulig noen sladret

  Det ble varslet om «krig» i «Farmen», men de to kjempene skværet opp i hemmelighet på nattestid.
 2. Irene Halle innrømmer å ha brutt «Farmen»-reglene: – Jeg fikk kjeft av Gaute Grøtta Grav

  «Farmen»-deltageren fikk sammenbrudd i søndagens episode. Så gjorde hun noe strengt ulovlig, som du ikke fikk se på TV.
 3. «Farmen»-deltagere ut mot kjærestepar: – De spilte på Kjetils følelser hele veien

  På TV har Tonje og Lene fortsatt ikke fortalt de andre deltagerne at de er kjærester. Det får flere til å reagere.
 4. «Farmen»-deltagerne drakk seg fulle og rømte gården

  Alle «Farmen-deltagerne bortsett fra én stakk i nattens mulm og mørke ut i skogen på leting etter mer alkohol.
 5. Irene Halle ute av «Farmen»: – Jeg føler meg mobbet og dolket i ryggen

  Den hjemsendte «Farmen»-deltageren brøt fullstendig sammen på TV. På utsiden fortsetter isfronten med flere av de andre…
 6. Andrea Badendyck ut mot «Farmen»-Irene: – Hun er ikke én jeg vil ha i livet mitt

  Andrea Badendyck tapte søndagens tvekamp og er ute av «Farmen». Nå langer hun ut mot sin «overkvinne».
 7. «Farmen»-Andrea kritisk til egen bransje: – Jeg legger meg aldri under kniven igjen

  Andrea Badendyck betalte 36.000 kroner for silikon i puppene som 18-åring, men går likevel hardt ut mot skjønnhetspress…
 8. «Farmen»-Irene ble mamma som 17-åring – nå er datteren selv 17

  STJØRDAL (VG) I år 2000 ble Irene Halle gravid, og året etter kom den ikke-planlagte babyen til verden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder