Cæsar-vold provoserer

TV 2-såpen «Hotel Cæsar» blir stadig mer voldelig, noe som har fått mange bekymrede foreldre til å kontakte Barneombudet og BarneVakten.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

- Utgangspunktet var den første episoden etter nyttår. Denne innledes med at det kommer inn en person i resepsjonen med et gevær og skyter flere av dem som oppholder seg der. Vi ser at disse personene blir truffet både i brystet og magen. Vi ble rimelig overrasket over at de valgte å vise slike scener, spesielt fordi «Hotel Cæsar» også går i reprise både klokken 12.35 og 17.30, sier daglig leder Stig Ryland i BarneVakten til Aftenposten.

- Dette handler om vannskilleproblematikken, sier Ryland.
I 2001 vedtok Stortinget det såkalte vannskilleprinsippet, som sier at programmer som kan skade barn fysisk, psykisk eller moralsk, ikke skal sendes før klokken 21.00.

BarneVakten har nå sendt et klagebrev til TV 2, som de fortsatt ikke har fått svar på.

- Det er ingen hemmelighet at vi gjerne hadde sett at «Hotel Cæsar» hadde blitt sendt etter klokken 21.00, men det aller viktigste er reprisetidspunktet. Dette er ikke et barneprogram, sier Ryland.

BarneVakten er en organisasjon som gir råd om barn og medier. BarneVakten deler kontor, telefonnummer og adresse med organisasjonen Familie og Medier - Kristent Medieforum, tidligere kjent som Kristelig Kringkastingslag

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder