Slik gikk det med «Gift ved første blikk»-pareneTre par møttes for første gang i bryllupet, og etter 30 dager måtte de avgjøre om de ville være sammen, eller skilles.

  • Felicia Alvsing

I mai giftet tre par seg foran familien og venner. Det gjorde de uten å vite hvem den utkårede var. TV Norge-serien «Gift ved første blikk» hadde premiere i midten av oktober, og i kveldens episode fikk seerne vite hvilke par som hadde bestemt seg for å satse på ekteskapet, og hvilke par som har gått skilte veier.

I november kom det frem at Thomas Wulsch (31) og Camilla Blom Aarnes (26) hadde flyttet fra hverandre. Det så imidlertid ut til å gå veien for de to andre parene, Lene Grønnæs (33) og Anders Botnen (35), og Annabelle Bauer (28) og Vebjørn Tveiterås (28).

FORTSATT SAMMEN: Annabelle Bauer og Vebjørn Tveiterås valgte å satse på ekteskapet, og i dag går det bedre enn noen gang. Foto:Renate Madsen,TV Norge

Bauer og Tveiterås er det eneste paret som ble forelsket, og som fortsatt ønsket å være gift.

– Det går veldig bra med oss i dag; jeg syns vi har et veldig solid forhold som vi hele tiden jobber med å gjøre enda bedre og tryggere, sier Tveiterås til VG.

Ifølge Bauer hadde paret halvtårsdag søndag.

– Jeg har vært veldig forelsket i høst, så var vanskelig å måtte skjule at vi fortsatt var sammen, sier hun.

Lys fremtid

Tveiterås forteller at de ikke har hatt noen alvorlige vanskeligheter.

– Som alle forhold dukker det opp utfordringer, men vi tar alltid tak i det med en gang og prøver å løse de underliggende problemene.

– Hva er det viktigste du har lært?

– Det viktigste jeg har lært er at det er mange utfordringer i forholdet vårt som egentlig koker ned til usikkerheter hos meg selv. Hvis en krangel om husvask eskalerer til noe stort så er det egentlig ikke husvasken som er problemet, men dypere usikkerheter i forholdet. Og jeg kan anbefale alle å google «fem kjærlighetsspråk», det lærte Annabelle og jeg mye av, forklarer Tveiterås.

Bauer legger til at fremtiden ser lys ut.

– Vebjørn hjelper meg til å ta gode valg og stresse ned, så vi har en veldig fin hverdag sammen. Målet mitt var å finne en å dele hverdagen med og det har jeg fått nå. Jeg er blitt klar over hvor mye jeg trengte den ene nære personen som alltid er der for deg, sier hun.

LES OGSÅ:Giftet seg ved første blikk - slik svarer de på kritikken

Fant ikke kjærligheten

Lene Grønnæs og Anders Botnen forsøkte å få ekteskapet til å fungere, men uten hell.

– Jeg fant ikke det jeg søker etter i en mann i Anders. I tillegg var kommunikasjonen dårlig mellom oss, vi forstod ikke hverandres behov. Noe som kom enda tydeligere frem under oppussingen, sier Grønnæs til VG.

IKKE SAMMEN: Anders Botnen og Lene Grønnæs forsøkte å få ekteskapet til å funke, men uten hell. Foto:Renate Madsen,TV Norge

Ekteskapseksperimentet er ikke noe hun angrer på, og hun mener at det har vært et eventyr som hun ikke ville vært foruten. Hun har også lært noe av erfaringen.

– Jeg har lært at man må ta større sjanser her i livet. Og selv om ting kanskje ikke går som man ønsker så er det i motgang der livet byr på utfordringer som man sitter igjen med lærdom og erfaringer. Jeg har også lært at det er riktig kommunikasjon som er nøkkelen til å få ting til å fungere, og det å tørre å ta imot hjelp. At terskelen for å be om hjelp ikke trenger å være så høy.

Selv om Botnen og Grønnæs ikke lenger er et par, har de fortsatt kontakt og møtes titt og ofte.

– Ja, vi har en god tone. Jeg anser oss som gode venner.

Botnen er enig i at dårlig kommunikasjon var en av de store utfordringene.

– Vi kommuniserte ikke så bra om problemene som dukket opp, og om usikkerhetene vi hadde. Vi skjøv det litt under teppet, og det er kanskje ikke så unaturlig. Det var ikke lange forholdet, og man innser i etterkant at man kanskje burde tatt den praten tidlig i forholdet.

Selv om det ikke endte med et lykkelig ekteskap for Grønnæs og Botnen, mener han at det var en positiv opplevelse, og at han har tatt lærdom av erfaringen.

– Kanskje ikke svaret er at man må finne den som er helt riktig på papiret, men at man må tørre å løse problemer som oppstår som et par.

VG+: Møttes for første gang i sitt eget bryllup(krever innlogging)

Fornøyd TV-kanal

TV Norge er svært fornøyde med at Tveiterås og Bauer fant lykken sammen, og vurderer nå en ny sesong.

— Vi er overlykkelige på Annabelle og Vebjørns vegne, og også svært fornøyde med programmet. Det er ennå ikke helt bestemt om det blir en ny sesong med «Gift ved første blikk», men vi vurderer mulighetene. Vi søker allerede nå etter egnede kandidater til programmet, og de som vil ha eksperthjelp til å finne den rette, kan søke om å få være med på TVNorges hjemmesider, sier prosjektleder Astri Lundberg.

Det hele begynte da TV Norge søkte etter kandidater til et kjærlighetseksperiment. To psykologer, en sosialantropolog og en prest var hyret inn for å finne de perfekte parene blant 600 påmeldte. Matchingen skjedde på bakgrunn av Q500-testen, personlighetstester og dybdeintervjuer.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder