PROGRAMLEDERNE: I «Gøy på landet» skal Alexander Nyhagen (f.v.) og Fridtjof Nilsen forsøke å spre single byjenter over hele Bygde-Norge. Foto: TVNorge
PROGRAMLEDERNE: I «Gøy på landet» skal Alexander Nyhagen (f.v.) og Fridtjof Nilsen forsøke å spre single byjenter over hele Bygde-Norge. Foto: TVNorge

Bygdesjekk av byjenter

TV

LILLEHAMMER (VG) «Gøy på landet» er høstens storsatsing fra TVNorge. Gjennom 44 programmer skal en buss full av byjenter sjekkes opp av bygdeungkarer.

  • Tormod Halleraker
Publisert:

Det blir daglige sendinger fire ganger i uken, i 11 uker. Underveis er det ingen konkurranse om å vinne - i hvert fall ikke blant jentene.

I hver av de 11 bygdene som besøkes skal derimot tre ungkarer forsøke å kapre noen av de 25 single damene. Klarer de det, hopper den utkårede rett og slett av bussen.

- Dette er litt som å være med en venninnegjeng på utdrikningslag / leirskole, sier Fridtjof Nilsen.

Feelgood

Sammen med Alexander Nyhagen skal han lede den uvanlige turneen gjennom grisgrendte strøk. VG møter dem på Lillehammer, underveis til Øyer.

- Når vi ankommer et nytt sted er det som om et sirkus kjører inn. Hele bygda stiller opp, dugnadsånden er formidabel, sier Nyhagen.

Intensjonene med serien er å lage feelgood-underholdning av et viktig tema; fraflyttingen fra distriktene. Kanskje må også noen av mytene om Bygde-Norge vike.

- Det er ikke bare pulverkaffe og løvbiff på landet. Folk har mer tid til å være kreative og sosiale. De lager festivaler og spel og bidrar til å skape noe, påpeker Nilsen.

Selv om byjentene får servert bygdas utvalgte på et sølvfat, tror ikke programlederne at alle kommer til å slå opp med storbyen for godt.

Forandring

- Man finner ikke så lett livspartneren på fire dager, men det kan tennes en gnist. Flere av jentene har allerede blitt igjen på de første stoppestedene, røper programlederen, som mener det er et «mormonsk tilsnitt» over selve sjekkingen.

- Jentene er valgt ut fordi de er åpne for å forandre livet sitt, ikke primært fordi de vil vise seg fram på TV. En «Paradise Hotell»-gjeng ville ikke kommet lenger enn til Sinsenkrysset.

Til sammen skal ekspedisjonen tilbakelegge 5500 km på kryss og tvers av landet. Jentene får prøve seg på alt fra fiske til gravemaskinkjøring.

- Jeg håper vi klarer å formidle en kjerne av ekthet, både når det gjelder hva bygdene har å tilby og hvordan ungkarene tar imot jentene. Folk går inn i dette med et åpent sinn og byr på seg selv, sier Nyhagen.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ NYHETER PÅ FACEBOOK

Her kan du lese mer om