KOLLEGER: «Farmen»-deltager Olav Harald Ulstein (t.v.) og Petter Lyshol (t.h.) er henholdsvis varaordfører og ordfører for Frp og Høyre i Sykkylven. Foto:TV 2 og MATTIS SANDBLAD,

Politisk «Farmen»-oppvask må vente

Det blir likevel ikke noe oppvaskmøte mellom varaordfører og ordfører i Sykkylven før helgen.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Eksterne lenker

Farmen

Ulstein kom hjem fra ferieopphold på Gran Canaria i går og har ikke hatt tid til å ta kontakt med kommunen, som han uttalte på telefon tidligere i uken at han ville gjøre så snart han kom hjem.

Torsdag kveld opplyste 51-åringen til VG at «fredag er den store ordførerdagen», og at han og Lyshol skulle møtes for å snakke om den siste tidens kontrovers.

– Jeg har merket meg at Ulstein har uttalt at han vil ta kontakt, så jeg venter i spenning, sa ordfører Petter Lyshol til VG torsdag.

OMSTRIDT: Olav Harald Ulstein (t.h.), her med «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav». Foto:TV 2,

I dag, fredag, opplyser imidlertid ordføreren i en tekstmelding til VG at han er ute av bygda hele dagen.

«Jeg gjennomfører avtalte møter og har ingen avtale med Ulstein i dag», skriver Lyshol.

VG har ikke lykkes i å få en kommentar fra varaordfører Ulstein i dag.

Rabalder

Etter at Ulstein (51) i søndagens episode av «Farmen» brukte ord som «ynkelig» og «motbydelig» om en av de andre deltagerne, fikk Sykkylven-ordfører Petter Lyshol (65) hundrevis av reaksjoner fra folk fra hele landet på at kommunens varaordfører kunne oppføre seg slik. Det resulterte i at ordføreren gikk ut i media, deriblant i VG, og tok sterkt avstand fra sin egen varaordfører.

Torsdag skrev VG om «Farmen»-kjendisens datter, Nina Ulstein (32), som tar sin far i forsvar på bloggen Ninas2liv, hvor hun blant annet skriver:

«Jeg blir så lei meg når folk over det ganske land ikke skjønner at dette er et spill».

Datteren er svært kritisk til farens ordfører-kollega, særlig etter at ordføreren uttalte at farens oppførsel kunne skade kommunens omdømme.

«Den eneste som ødelegger kommunens omdømme er ordføreren selv», tordner 32-åringen i blogginnlegget.

Til VG utdypet Nina Ulstein, som selv er varamedlem i kommunestyret i Sykkylven:

– Jeg ble så opprørt, og det var terapi å skrive det ned. Det er ikke kjekt å se faren sin bli hengt ut sånn som han har blitt.

Ordfører Lyshol presiserte overfor VG torsdag at han står ved sine uttalelser.

– Jeg føler ikke at jeg har misforstått noe. Når jeg sier at jeg ikke kan gå god for det han har gjort, så holder jeg fast ved det. Jeg har jo en oversikt over reaksjonene som har kommet inn. Der ser jeg at jeg med rette har uttalt at dette kan ha konsekvenser for kommunens omdømme. Dette er ingen ønskesituasjon for en kommune, sa Lyshol om varaordførerens opptrinn på TV.

Ulstein har innrømmet at han dro det langt under innspillingen av realityserien.

– Det er et spill som foregår på «Farmen». Et spill som blir iscenesatt for å provosere folk. Men jeg mistet kontrollen i søndagens episode, og jeg må stå for det som blir vist, uttalte «Farmen»-kjendisen til VG tidligere i uken.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder