GJESTEKOMIKER: Else Kåss Furuseth var på celebert komishow-besøk hos Alan Davies i BBC fredag kveld for å snakke om den norske innsatsen i Sotsji-OL. Foto: Privat

GJESTEKOMIKER: Else Kåss Furuseth var på celebert komishow-besøk hos Alan Davies i BBC fredag kveld for å snakke om den norske innsatsen i Sotsji-OL. Foto: Privat

Else Kåss Furuseth gjestet britisk komi-show

Fredag kveld snakket komiker Else Kåss Furuseth om den norske OL-deltakelsen på selveste BBC.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Det blir vel min egen lille mini-«The Fox», dette, fortalte Else Kåss Furuseth til VG på telefon et par timer før studiolysene gikk i rødt i London.

Det er en av Englands mest kjente stand up-komikere, Alan Davies, som har sitt eget lille OL-show på BBC Two med skråblikk på hva som skjer i Sotsji i disse ukene.

«Alan Davies Après-Ski» er som navnet tilsier et afterski-talkshow av det humoristiske slaget. Den tar for seg OL i Sotsji i tre omganger og blant gjestene i kveld var - foruten det norske innslaget - også Bill Bailey invitert.

Bill Bailey er en annen svært kjent britisk komiker som Davies kjenner godt fra quiz-programmet «QI» som ledes av Stephen Fry.

Det er med andre ord ikke hvemsomhelst som Kåss Furuseth omgås med i London denne helgen.

- Jeg lover at jeg tar denne oppgaven svært alvorlig som representant for Norge. Dette blir en fin oppvarming for mitt eget show på TV 2 som starter 25. februar, sier hun, og legger til;

- Og så er det jo Valentinsdagen. Jeg hadde ingen å være sammen med, så da kunne jeg like gjerne ta denne turen til London.

Og den som trodde at komikere ikke er interesserte i sport, må tro om igjen.

- Jeg sitter pal!

- Men da er du kanskje skuffet over den norske innsatsen så langt?

- Er vi ikke fremdeles topp ti på rankingen da? Jeg synes vi skal være fornøyd med det, jeg. Så fordeler vi litt gull til de andre landene også.

Idet VG hinter om at britene kanskje ikke er dem som har det nærmeste forholdet til vintersport, har England passert Sverige i antall gull i Sotsji (1-0), og Else Kåss Furuseth minner oss om at skotten Andrew Musgrave vant NM-sprinten tidligere i vinter - uten å få gullmedalje.

- Det er mulig de er lei seg for at Musgrave ikke fikk gullet, men sånn er det bare. Jeg hadde heller ikke fått medalje om jeg hadde nådd opp i det skotske mesterskapet i sekkepipeblåsning.

- Er det noen norske vintersportsatleter du kommer til å snakke varmt om?

- Det må bli trekløveret Kjetil Jansrud, Petter Northug og curlinggutta. Jansrud for armkroken, curlinggutta for buksene og Northug for humøret.

Else Kåss Furuseth mottok gode kritikker og gode seertall for sin talkshowdebut i fjor høst. Hun sluttet i «Torsdag kveld fra Nydalen» da hun fikk sitt eget talkshow på TV2.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder