Vraket 12 nisser til «Nissene»-oppfølger

Eckbo og Ødegård: ** Skåner barna for far på TV ** Måtte bli ferdig før pappaperm

(VG Nett) Espen Eckbo (38) og Kristian Ødegård (37) har for første gang fått ferdig en serie før sendestart. Det måtte en pappapermisjon til.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Med «Nissene på låven» i 2001 satt de to fremdeles og klippet episoder da sendingene startet 1. desember. Men siden Ødegård skulle ut i pappapermisjon med sin snart ett år gamle datter Mille Mette i november, måtte makkerne ferdigstille «Nissene over skog og hei» før sendestart denne gangen.

Få de siste rampelysnyhetene i din feed - Følg VG Rampelys på Facebook !

- For kanskje åtte måneder siden tenkte jeg at «Det går sikkert bra å jobbe. Hun kan bare ligge i en vogn eller noe sånt». Men det går jo ikke bra, i hvert fall ikke i denne typen jobb, sier Kristian.

VGTV: Se eksklusive klipp fra serien !

- Nå er det egentlig bare 1. desember som er flyttet til 1. november. Vi har fremskyndet trykket en måned, sier han.

- Det er som en eksamen. Du trenger det presset og den fristen for å levere. Vi hadde antagelig bare komplisert det enda mer om vi satt og klippet fremdeles, sier Espen.

Multitalent

Saken fortsetter under bildet ...

MANGE ANSIKTER: Espen Eckbo & co er klar for nye episoder med nisser og førjulsablegøyer. Foto: Helge Mikalsen.


Ødegård har ansvaret for klipp, musikk og etterarbeid, en kompetanse han skaffet seg i forrige nisserunde.

Les også: Ler av sippe-parodi

- Jeg hadde aldri tatt i en klippemaskin før «Nissene på låven», men på grunn av ressursmangel og fordi vi hadde så dårlig tid, måtte vi gjøre mye selv, forteller han.

Les også: Eckbo om «Nissene»-oppfølger: - Dritt hvis det flopper

- Kristian er et multitalent på sånne ting, hevder Espen.

- Det er jo også fordi det er en «baby». Når vi begynner på noe, har vi lyst til å følge det hele veien. Å sette det bort til bare eksterne klippere, hadde jeg syntes var litt vondt, sier Kristian.

- Bare noen skal lage en annonse for serien blir vi helt opprørte om de bruker feil font, medgir Espen.

24 nisser var med i «Nissene på låven» i 2001. Når oppfølgeren kommer på skjermen, er halvparten av dem skrapet.

- Hvordan foregikk utvelgelsen?

- Det var ikke så veldig vanskelig, sier Espen, og fortsetter:

En «hommage»

- Vi bestemte oss kjapt for at vi trengte både nye og gamle ansikter, og da måtte det nesten bli en 50/50-fordeling. Karakterene som ble med videre er de vi hadde mest tro på at vi kunne finne nye ideer til.

Saken fortsetter etter bildet ...

«NISSEFISERT»: Espen og Kristian har sett gjennom flere sesonger med realityprogrammer som «71 grader nord» og «Robinson» for å få inspirasjon til oppdrag de kan «nissefisere». Foto: Helge Mikalsen, VG.


Eckbo spilte selv to roller i forrige runde, rødvinsglade Asbjørn og hårløse Rhino. Denne runden spiller han to rollefigurer til, kjent fra «Tett på tre».

- Det var mye å gjøre, så det var ikke ideelt at jeg forsvant i sminken timevis av gangen for å bli afrikaner eller hårløs. Fordelen var at jeg fikk tid til å finpusse manus i sminkestolen. Men etter hvert som mine karakterer ble stemt ut, ble det helt klart hyggeligere og hyggeligere å være på opptak, sier Espen.

Konseptet kaller serieskaperne ikke en parodi, men en «hommage» til «71 grader nord» og en rekke andre realityserier.

- Men det blir ikke helt «Paradise Hotel»?

- Nei. Karakterene i «Nissene på låven» er vel gjennomgående mer oppegående enn deltagerne på «Paradise Hotel», så jeg tror ikke vi hadde klart å toppe det, sier Eckbo.

Når serien starter, kommer de ikke til å se den selv.

- Jeg tror ikke jeg vil se på det. Og jeg kommer til å forhindre at folk jeg er sammen med kommer på at det går på TV, sier Kristian.

For liten

Espen har to barn, men de skal ikke se pappa på TV.

- Jeg tror ikke de hadde tatt skade av det, men det er ikke sånn at jeg kommer til å oppfordre dem til det. Det får være grenser for hvor selvopptatt far man skal være. Det er mulig at eldstemann som går på skolen vil få med seg at dette er en greie, det vil vise seg. Men jeg håper det får fortsette sånn at jeg er mer opptatt av hva de gjør, enn at de må være opptatt av meg, sier han.

Mens Kristians datter er for liten til å få med seg faren på TV nå, skal han la henne se det i fremtiden.

- Hun skal få alle sesongene med «Skal vi danse» på DVD når hun blir sånn 11-12 år, sier Kristian og flirer.

Enn så lenge har ingen av de to nye planer.

- Vi rekker ikke å legge andre planer mens vi holder på med dette, sier Kristian.

- Det er deilig å ikke jakte på ideer på en stund. Både ideer og lysten til å gjøre noe pleier å komme av seg selv når tiden er inne. Det er alltid like spennende, sier Espen.

Les flere saker på vg.no/rampelys .

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder