Jan Fredrik Karlsen om opptredenen: - Du er en kontrollert løs kanon

«X Factor»-Mo: - Jeg begynner nesten å grine

(VG Nett) Mohamed Abdi Farah (18) fartsfylte opptreden fikk dommerne til å lete frem superlativene. Selv ble han fryktelig rørt av all skryten.

  • Ida Anna Haugen

Artikkelen er over ni år gammel

- Det var helt rått. Jeg begynner nesten å grine, sier Mo til VG Nett etter opptredenen i den første livesendingen av årets «X Factor».

VGTV:Norges nye sjarmtroll: - Har aldri opplevd noe sånn før!

Han var sist ut av deltakerne og sørget for en fartsfylt avslutning med sin versjon av Jailhouse Rock. Alle dommerne skrøt av innsatsen, og Jan Fredrik Karlsen kom med følgende beskrivelse av 18-åringen.

- Du er en kontrollert, løs kanon.

Den beskrivelsen syns Mo selv var ganske treffende.

- Jeg synes den var helt riktig. En kjempebra beskrivelse av meg. Jeg er egentlig ganske stolt av meg selv nå, sier Mo, som hadde moren i salen. I dag sto 18-åringen frem i Se og Hør og fortalte om sin vanskelige barndom, og hvordan faren hans ble drept i Somalia-krigen. Derfor var det ekstra godt å ha moren i studio.

- Det blir veldig godt å se henne igjen. Hun støtter meg fullt ut, og er veldig stolt av meg, sier han.

LES OGSÅ:«X Factor»-Mo måtte flykte fra krigen

Glade dommere

Det var ikke bare Mo som fikk frem smilet hos dommerne. De fire dommerne hadde lite å utsette på opptredenene til deltakerne i den første livesendingen. Superlativene haglet og Elisabeth Andreassen proklamerte ved flere anledninger sin kjærlighet til deltakerne.

- Jeg elsker deg, sa hun både til Hans Bollandsås og Ole Gustav Johnsen, som hun også er mentor for.

Etter opptredenen var Ole-Gustav ganske fornøyd, men innrømmet at han hadde vært spent før han gikk på scenen.

- De andre var så flinke. Jeg velger å tenke positivt og håper at seerne vil ha meg videre, sier han til VG Nett.

VGTV:Se «X Factor»-finalistenes Drillos-hyllest

Kveldens beste?

Fra første deltaker til siste opptredenen var dommerne på en skikkelig lykkerus. Og kveldens yngste deltaker Annsofi Pettersen (16), var blant dem som fikk dommerne til å lete etter godordene etter hennes versjon av «Stay With Me». Det til tross for at hun har slitt med forkjølelse i forberedelsene til den første liveopptredenen.

- Du har jo en helt fantastisk stemme, herregud, var Marion Ravns reaksjon og Klaus Sonstad og Elisabeth Andreassen hang seg på skryten.

- Du er helt rå, sa Andreassen.

DEBATT:«Vanskelig å bedømme opptredenene når man bare får se noen sekunder av hver deltaker.»Si din mening!

Jan Fredrik Karlsen er kanskje noe inhabil, da det er han som er mentor for 16-åringen, men han hadde en klar formening om hvor og god opptredenen hennes var.

- Det var det beste hittil i kveld, sa Karlsen.

Annsofi var også fornøyd selv etter endt opptreden.

- Jeg har vært litt hes og sliten, men Jan Fredrik sa jeg bare skulle gi f... og det tror jeg at jeg gjorde. Så jeg er veldig fornøyd og stolt av meg selv, sier hun til VG Nett.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder