FALMET STJERNE: «Gylne tider»-trioen Steinar Martinsen (t.v.) Ingar Thorsen (nr. to fra v) og Øyvind Mund (t.h.) møtte Mickey Rourke i Los Angeles. Foto: TV 2

Øyvind Mund: - Var litt redd for Mickey Rourke

(VG Nett) «Gylne tider»-programlederen røper at det var ett spørsmål de ble nektet å stille den falmede Hollywood-stjernen Mickey Rourke.

Artikkelen er over ni år gammel

Gylne tider

Filmstjernen Mickey Rourke (58) er bare én av mange 80- og 90-tallshelter TV-seerne får et gjensyn med i «Gylne tider», som har sesongpremiere på TV 2 søndag.

- Jeg ble litt starstruck og redd. Det innrømmer jeg, sier programleder Øyvind Mund (45) til VG Nett om møtet med 58-åringen.

- Rourke ser litt skummel ut, og han har vært borti litt av hvert. Hvis man kommer galt ut i intervjuprosessen, kan mye skje, sier Mund.

GLANSDAGER: Mickey Rourke og Kim Basinger i «9 1/2 Weeks» i 1986. Foto: Image Forum

Den temperamentsfulle Hollywood-rebellen, aller best kjent fra rollen som forfører i den erotiske filmen «9 1/2 Weeks», holdt seg imidlertid i skinnet. Selv om det var ett tema han nektet å berøre. I hvert fall satte agenten en stopper for eventuelle spørsmål om Rourkes omstridte utseende.

- Vi fikk streng beskjed på forhånd om ikke å spørre om plastiske operasjoner, forteller Mund til VG Nett.

Terapi-snakk

Rourke, som ble betraktet som en av verdens kjekkeste filmstjerner på 80-tallet, har de siste årene skiftet utseende til nærmest det ugjenkjennelige gjennom kirurgiske inngrep. Men det er altså ikke-tema i «Gylne tider». Det betyr ikke at Rourke styrte unna prat om karrieremessig nedtur (selv om det er verdt å nevne at Rourke fikk et oppsving med 2008-filmen «The Wrestler», hvor han ble Oscar-nominert).

- Rourke er inne i en prosess i livet, hvor han prøver å komme i kontakt med seg selv. Jeg tror nærmest han ser på det som terapi å snakke om problemene, forteller Mund.

To års hardt arbeid

Sammen med kameramann Steinar Marthinsen og lydmann Ingar Thorsen har Mund holdt på med research til den nye runden helt siden trioen rundet av på skjermen med tredje sesong i 2008. De har tilbakelagt halvannet år med intens reisevirksomhet og store anstrengelser for å komme i kontakt med eks-heltene de ønsket å møte.

Blant de andre stjernene TV-seerne får stifte nytt bekjentskap med, er «Top Gun»-skuespiller Kelly McGillis (53). Men møtet fant sted før kvinnen som smeltet guttehjertene i 1986, sto fram som lesbisk . «Avsløringen» kom nemlig nylig, og selv om skuespilleren har vært langt unna rampelyset i lang tid, vakte nyheten stor interesse i pressen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SEX-SYMBOL: Kelly McGillis spilte mot Tom Cruise i «Top Gun». Hun sto nylig fram som lesbisk. Her under møtet med «Gylne tider». Foto: Tv 2 og Scanpix


- Vi visste ikke om McGillis' legning da vi traff henne. Hun sa det til oss etterpå. Det var uansett ikke noe tema for oss å ta opp, selv om vi nok ville spurt om det hvis vi hadde kjent til det, forklarer Mund, som ikke forstår hvorfor det vakte så stor oppsikt at skuespilleren kom ut av skapet.

Grafser ikke

- Selv om hun var en babe på den tiden, så synes jeg nesten det er litt rart at det skal være så shocking med legningen hennes. For oss var det viktigere å snakke om hvordan hun kunne forsvinne da hun var på toppen av karrieren sin. Vi grafser ikke så mye i privatlivet, sier den norske programlederen.

Mund og kollegene har også truffet Pamela Anderson (43), Dolph Lundgren (53) og Sheryl Lee (43). De to førstnevnte er fortsatt aktuelle, men Lee er det nok ikke mange som husker når de bare hører navnet. Lee spilte rollen som Laura Palmer i TV-serien «Twin Peaks» på 80-tallet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

IKON: Pamela Anderson er blant stjernegjestene som fortsatt er aktuelle i rampelysrt. Foto: TV 2

- Selv om det selvsagt er gøy å treffe Pamela, så synes vi det er aller mest spennende med de som har forsvunnet inn i glemselen, som nettopp Sheryl Lee. Det er det som er utgangspunktet for konseptet. Sheryl er søt og trivelig, og hun har slått seg til ro med at hun alltid vil bli forbundet med Laura Palmer, sier Mund.

Om Dolph

Om den svenske Hollywood-stjernen Dolph Lundgren sier programlederen: - Det var deilig å snakke norsk i et intervju i Los Angeles! Når nordboere treffes på fremmed grunn, blir vi samme ulla. Dolph er hyggelig, og han har selvironi på mye han har gjort.

Når Mund får spørsmål om hvem av alle stjernene som har gjort sterkest inntrykk på ham og kollegene, klarer han ikke å svare.

- Det er fryktelig vanskelig. Men mange spør, så jeg må nok lære meg å finne et svar, ler programlederen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

I GLEMSELEN: Sheryl Lee spilte Laura Palmeri «Twin Peaks». Foto: TV 2

Måtte droppes

Mund kan fortelle at ikke alle møter gikk som planlagt. Blant annet har de skrinlagt å sende resultatet av møte med Peter Falk (83), stjernen i «Colombo». Falk har fått alzheimer og er svært dårlig.

- Vi visste ikke hvor ille det sto til med ham. Det sier litt om kynismen fra agenter at vi fikk slippe til. Vi kunne kanskje brukt noe av intervjuet hvis vi klippet det til, men det ville ikke blitt bra. Så noe gjensyn med Falk blir det ikke, forklarer Mund.

Filmstjernen Debra Winger (55), som dampet om lerretet med Richard Gere (61) i «An Officer and a Gentleman» i 1982, hadde sagt ja til å møte nordmennene i New York. Men intervjuet gikk i vasken.

- Hun meldte avbud på grunn av sykdom en halvtime før møtet, forteller Mund.

PROGRAMLEDER: Øyvind Mund. Foto: TV 2

Også Pamela-intervjuet hang i en tynn tråd dagen før det skulle filmes.

- Hun var plutselig usikker på om hun ville stille. Men da Pamela først møtte opp, var hun profesjonell og veldig hyggelig.

- Synes synd på oss

Mund forteller også om påfallende få stjernenykker hos intervjuobjektene.

- Jeg tror de synes litt synd på oss, flirer han. - Vi er tre enkle sjeler fra Norge, og vi kommer fra det kalde nord med litt haltende engelsk, legger han til.

- Noen blir litt skeptiske når de skjønner at også kameramannen og lydmannen tar del foran kamera, men når de først slapper av, så slapper de veldig av, forklarer programlederen. At stjernene etter hvert blir trygge i settingen, viser også musikkvideoen til «Gylne tider»-versjonen av «Let It Be».

Se alle stjernegjestene i videoen på «God Kveld Norges» hjemmesider

Blant stjernene som er med i første episode, er nevnte Kelly McGillis, Glenn Close fra filmthrilleren «Farlig begjær» og den tidligere talkshowvertinnen Ricki Lake.

Andre som dukker opp fremover, er popstjernen Huey Lewis, filmstjernen Leslie Nielsen, skøytestjernene Katarine Witt og Tonya Harding, Bond-stjernen Roger Moore, «Melrose Place»-stjernen Josie Bisset, OL-helten Alberto Tomba samt filmstjernene Daryl Hannah og Judd Nelson - for å nevne noen.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ UNDERHOLDNINGSNYHETER PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder