STJERNEPAR: Eric Dane (36) og Rebecca Gayheart (38), her på Emmy-utdelingen i fjor. Foto: Reuters

TV-par saksøker etter nakenvideo

(VG Nett) Eric Dane og kona Rebecca Gayheart krever at nettsiden som la ut deres private nakenevideo blar opp klekkelig erstatning.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
Gawker

Skuespillerparet har gått til sak mot Gawker Media med påstand om brudd på opphavsrett, etter at bloggen Gawker i forrige måned postet den 12 minutter lange videoen, hvor «Grey's Anatomy»-stjernen Dane (36) og skuespillerkona Gayheart (38) sammen med den tidligere missevinneren Kari Ann Peniche (25) var helt nakne.

Stjerneparet krever ifølge bladet People at Gawker Media betaler over seks millioner kroner for å ha publisert det som var ment som en privat hjemmevideo.

Twitrer mot søksmål

Nick Denton, grunnleggeren av Gawker, slår tilbake mot søksmålet på sin Twitter-side: «For å sitere den store Marty Singer - eric Danes advokat - hvis du ikke vil ha en sex-video på internett, ikke lag en!».

I søksmålet legges det til grunn at Gawker skal ha blitt advart mot å poste videoen, fordi det ville bli betraktet som brudd på parets private og juridiske rettigheter. Likevel valgte nettstedet å publisere videoen i sin helhet.

- Ikke en sex-video

- Selv om deltagerne er nakne, er ikke dette en «sex-video». Det er et privat opptak, ment kun for mine klienters egen bruk. Ingen har rett til å utnytte opptaket. Hvis noen distribuerer dette, krenker de mine klienters rettigheter, og de vil bli rettslig forfulgt, lød det fra advokat Singer i forrige måned.

Dane og Gayheart, som angivelig venter sitt første barn sammen, giftet seg i 2004. Den andre kvinnen, Peniche, ble i 2002 fratatt Miss Teen USA-kronen etter å ha posert for Playboy. Videoopptaket skal ha kommet offentligheten for øyet etter at uvedkommende angivelig hentet det ut fra Peniches datamaskin.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder